ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Ουκρανία: Ο B.Ζελένσκι διέταξε εκκαθαρίσεις στην Κρατική Φρουρά

Λόγω υποτιθέμενης εμπλοκής σε σχέδιο δολοφονίας του

Ουκρανία: Ο B.Ζελένσκι διέταξε εκκαθαρίσεις στην Κρατική Φρουρά

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδωσε εντολή στον νέο αρχηγό της Κρατικής Φρουράς να καθαρίσει τις τάξεις της από στοιχεία που την «δυσφημίζουν» ένα μήνα μετά την υποτιθέμενη εμπλοκή αξιωματούχων της σε απόπειρα δολοφονίας του και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών.

Η SBU ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύλληψη δύο συνταγματαρχών της Φρουράς, κατηγορούμενων για συνεργασία με τη Ρωσία στον σχεδιασμό δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων.

Στόχος τους ήταν επίσης, όπως ισχυρίζεται το Κίεβο, οι δολοφονίες του Βασίλ Μαλιούκ και του Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της στρατιωτικής πληροφορικής, μεταφέροντας εμπιστευτικές πληροφορίες στη Ρωσία.

Η Κρατική Φρουρά είναι ο φορέας ασφαλείας, υπεύθυνος για την ασφάλεια δημόσιων προσώπων.

Ο Ζελένσκι, παρουσιάζοντας τον Ολέκσιι Μορόζοφ ως τον νέο αρχηγό, τόνισε την ανάγκη η Φρουρά να αποτελείται από ανθρώπους που είναι «πιστοί στην Ουκρανία».

«Η Φρουρά πρέπει να απαλλαγεί από όσους δεν στηρίζουν την Ουκρανία ή την δυσφημίζουν», δήλωσε μέσω Telegram.

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον προηγούμενο αρχηγό, Σέρχιι Ρουντ, τον Μάιο, λίγο μετά τη σύλληψη υπαλλήλων της Φρουράς που διέρρευσαν πληροφορίες στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει τις ανακοινώσεις της SBU.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.