ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Ουκρανία: «Ο πόλεμος δεν πρόκειται να σταματήσει» – Τι πιστεύουν οι Ουκρανοί πολίτες

Έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου καταγράφει την απαισιοδοξία του πληθυσμού

Ουκρανία: «Ο πόλεμος δεν πρόκειται να σταματήσει» – Τι πιστεύουν οι Ουκρανοί πολίτες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου και του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, το 57% των Ουκρανών πιστεύει ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει για αρκετό ακόμα χρόνο. Επιπλέον, το 18% προβλέπει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για ένα έως δύο χρόνια, ενώ το 17% εκτιμά ότι θα διαρκέσει από δύο έως πέντε χρόνια.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με τυχαία επιλογή κινητών τηλεφώνων και ρωτήθηκαν 2.508 ενήλικες Ουκρανοί. Στον αριθμό αυτό δεν εντάχθηκαν όσοι ζουν στα εδάφη της Κριμαίας, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Οι Ουκρανοί που ζουν σε εδάφη που κατελήφθησαν μετά τις 24 Φεβρουαρίου του 2022, ρωτήθηκαν υπό τον όρο ότι ένοιωθαν ασφαλείς ώστε να είναι σε θέση να απαντήσουν στα ερωτήματα , διευκρινίζουν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την δημοσκόπηση.

Το 14% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει έπειτα από ένα διάστημα 6-12 μηνών, ενώ περίπου ένας στους 13 Ουκρανούς πιστεύει ότι ο πόλεμος θα συνεχισθεί για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Περισσότεροι από 30% δυσκολεύθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

Σε σύγκριση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ο αριθμός των Ουκρανών που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει γρήγορα, μειώθηκε.

Τον Μάιο του 2024, πολύ λίγοι Ουκρανοί πίστευαν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μετά από 3-6 μήνες ( το 5% σε σύγκριση με το 17% τον Μάιο του 2022 και 22% τον Ιανουάριο του 2023).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μέσα σε τρεις μήνες, τον Μάιο του 2024 ήταν στα όρια του στατιστικού λάθους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.