Οι ΗΠΑ ανοίγουν το “σεντούκι” και μοιράζουν δολάρια στο καθεστώς του Κιέβου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσουν τους Ρώσους, ενώ ξανανοίγουν το θέμα της μεταφοράς των πολωνικών MIG-29.

Έτσι ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για την αποστολή ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία με την έγκριση πακέτου χρηματοδότησης 13,6 δισ. δολαρίων.

Βέβαια τι θα μπορούσαν να κάνουν αυτά στους προελαύνοντες Ρώσους κανείς δεν γνωρίζει. Πάντως το πρώτο δείγμα μισθοφόρων που πληρώθηκαν αδρά δεν απέδωσε με μαζικές λιποταξίες και νεκρούς στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

Μισθοφόροι, όπλα, “εκπαιδευτές”, τουρκικά UCAV και πάσης φύσεως υλικό στην πλευρά του Κιέβου σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα ρωσικά τεθωρακισμένα ή να παρατείνουν έναν αγώνα που μεγαλύτερα θύματα έχει τους αμάχους.

«Μόλις υπέγραψα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας. Πρόκειται για μια ιστορική χρηματοδότηση 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος.

Επανέρχονται τα πολωνικά MIG-29

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Νμίτρο Κουλέμπα για τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η τοποθέτηση του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, του Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος είπε ότι η ιδέα ενίσχυσης της Ουκρανίας με μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία παραμένει υπό συζήτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ απέρριψαν πρόταση της Πολωνίας να διαθέσει ρωσικής κατασκευής μαχητικά MiG-29 για την ενίσχυση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.