ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Ουκρανία: Οι αυξανόμενες επιθέσεις στα ρωσικά drones επιτήρησης ανησυχούν τη Μόσχα

Η απώλεια των δυνατοτήτων ISR τους θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στόχευσης για Πυροβολικό και Αεροπορία

Ουκρανία: Οι αυξανόμενες επιθέσεις στα ρωσικά drones επιτήρησης ανησυχούν τη Μόσχα

Ρώσοι αξιωματούχοι εκφράζουν μέσω αναφοράς τους, ανησυχία για τις αυξημένες επιθέσεις των Ουκρανών σε ρωσικά drones επιτήρησης, με τις συνέπειες να θεωρούνται πιο σοβαρές από την παράδοση νέων δυτικών όπλων.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να στοχεύουν συστηματικά τα ρωσικά drones επιτήρησης σταθερών πτερύγων (ISR), όπως τα Zala, Supercam και Orlan.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Μόσχα, καθώς αυτά τα drones αποτελούν τα «μάτια» των ρωσικών δυνάμεων στον ουρανό.

Ειδικοί σε θέματα άμυνας, σημειώνει ότι η καταστροφή αυτών των drones θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια πλεονεκτήματος στο πεδίο της μάχης, αναγκάζοντας τις ρωσικές δυνάμεις «να πολεμούν σε 2D, ενώ ο εχθρός συνεχίζει σε 3D» όπως γράφει η αναφορά.

Οι Ουκρανοί έχουν αναπτύξει αποτελεσματικά drones αναχαίτισης, τα οποία μπορούν να πετούν με ταχύτητες έως 500 χλμ/ώρα, αν και οι αναφορές για την ταχύτητα αυτή μπορεί να είναι ελαφρώς υπερβολική.

Αυτά τα drones δεν απαιτούν πολυάριθμα οχήματα για τη μεταφορά τους, όπως οι συστοιχίες ανιαεροπορικών πυραύλων, καθιστώντας τα εξαιρετικά δύσκολα στον εντοπισμό.

Η ανησυχία είναι ότι οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα σύστημα εντοπισμού και καταστροφής των ρωσικών drones. Αυτό το σύστημα είναι το κλειδί για την επιτυχία της χρήσης των drone αναχαίτισης. Χωρίς αυτό, ένα FPV drone δεν θα μπορούσε να βρει στόχο σε μεγάλο υψόμετρο.

Η Ρωσία πρέπει να αντιδράσει άμεσα σε αυτήν την απειλή, καταστρέφοντας τα ουκρανικά drones με τον ίδιο τρόπο. Ο πρώτος που θα καταφέρει να εκκαθαρίσει τον ουρανό από τα drones επιτήρησης του εχθρού θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα στον πόλεμο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.