Οι Ρώσοι κατέρριψαν όλα τα τουρκικά UAVs στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης.
Σύμφωνα με τον αντιπτέραρχο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 59 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και όλα τα τούρκικα Bayraktar!
Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχε φανεί κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, για το ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα που ενσωματώθηκε στα Pantsyr το οποίο φαίνεται ότι δοκιμάστηκε εκεί με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε θέση να εντοπίζει τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πλέον να τα καταρρίπτει με εξαιρετική ευκολία.
Μέσα σε λίγες ημέρες λοιπόν, οι Ρώσοι απέδειξαν ότι είναι σε θέση να εξοντώσουν κάθε επανδρωμένο αεροσκάφος, οποιασδήποτε τεχνολογίας. Διότι απλούστατα κατάφεραν να ενσωματώσουν ένα πετυχημένο σύστημα εντοπισμού και αναγνώρισης με ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο μπορεί να ακολουθεί το ηλεκτρονικό στίγμα και να βρίσκει τον στόχο, ακόμα κι αν είναι μικρός σε μέγεθος, όπως τα παλαιότερης τεχνολογίας ουκρανικά μη επανδρωμένα, ή ταχύτερο αλλά με μεγαλύτερο όγκο, όπως το Bayraktar TB-2.
Το υπερσύγχρονο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Pantsyr-S1M της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec της Ρωσίας έχει αναβαθμιστεί για να ανιχνεύει και να καταστρέφει όλους τους τύπους εχθρικών drones, είχε δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS αξιωματούχος, λίγες εβδομάδες μετά τη λήξη του πολέμου στο Αρτσάχ. Το συγκεκριμένο σύστημα είχε μεταφερθεί στην μεγάλη ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο έδαφος της Αρμενίας, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου.
Σύμφωνα με τον βιομηχανικό διευθυντή της Rostec, Bekkhan Ozdoyev, το οπλικό σύστημα είχε τροποποιηθεί για την αντιμετώπιση εναέριων απειλών, ιδιαίτερα των drones. Έχει επίσης εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους για να ενισχύσει την εμβέλεια κρούσης από 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) σε 30 χιλιόμετρα (18 μίλια).
Η αναβάθμιση φέρεται να βελτίωσε επίσης τις ικανότητες stealth και εμπλοκής του Pantsyr, καθώς και το επιχειρησιακό υψόμετρο από 15 σε 18 χιλιόμετρα (9,3 έως 11,1 μίλια).
Το πολυλειτουργικό ραντάρ ελέγχου πυρός και το ραντάρ αναζήτησης του στόχου έχουν επίσης βελτιωθεί ώστε να εντοπίζουν και να παρακολουθούν έως και 40 στόχους ταυτόχρονα. Ο υπέρυθρος σταθμός παρακολούθησης στόχων του — με αποστασιόμετρο λέιζερ — έχει επίσης αναβαθμιστεί.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.