ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 12 ουκρανικά κέντρα ελέγχου UAV

Τα κέντρα ελέγχου ανήκουν σε μονάδες Αεράμυνας με ρόλο «κυνηγών anti-drone»

Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 12 ουκρανικά κέντρα ελέγχου UAV

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 12 κέντρα ελέγχου drones στην περιοχή ευθύνης της Δυτικής Ομάδας Στρατιών.

Επιπλέον, επτά drones σταθερών πτερύγων καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Βλαντιμίροβκα, Πρεομπραζένσκογιε, Πλοστσάνκα, Τόρσκογιε και Κρεμεννάγια.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να στοχεύουν συστηματικά τα ρωσικά drones επιτήρησης σταθερών πτερύγων (ISR), όπως τα Zala, Supercam και Orlan.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Μόσχα, καθώς αυτά τα drones αποτελούν τα «μάτια» των ρωσικών δυνάμεων στον ουρανό.

Ειδικοί σε θέματα άμυνας σημειώνουν ότι η καταστροφή αυτών των drones θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια πλεονεκτήματος στο πεδίο της μάχης, αναγκάζοντας τις ρωσικές δυνάμεις να πολεμούν σε «2D» ενώ ο εχθρός συνεχίζει σε «3D».

Η Ουκρανία έχει αναπτύξει αποτελεσματικά drones αναχαίτισης, τα οποία μπορούν να πετούν με ταχύτητες έως 500 χλμ/ώρα, αν και οι αναφορές για την ταχύτητα αυτή μπορεί να είναι υπερβολικές.

Αυτά τα drones δεν απαιτούν πολυάριθμα οχήματα για τη μεταφορά τους, καθιστώντας τα εξαιρετικά δύσκολα στον εντοπισμό.

Η Ρωσία φαίνεται πως έχει αντιδράσει σε αυτήν την απειλή, καθιστώντας τα ουκρανικά drones αδύνατο να χρησιμοποιηθούν σε αυτό το ρόλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η στόχευση των κέντρων ελέγχου των UAV είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, καθώς δεν δαπανώνται πολύτιμοι πόροι για την καταστροφή των φθηνών drone, αλλά για πλήγματα εναντίον στόχων οι οποίοι πολύ πιο δύσκολα αντικαθίστανται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.