Το βράδυ της Τετάρτης, ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander-M εκτοξεύτηκε κατά του λιμανιού της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο περιφερειάρχης Οδησσού ανέφερε πως κατά την πυραυλική επίθεση τραυματίστηκε ένας οδηγός φορτηγού που μετέφερε σιτηρά, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε κατά την διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης τη μεγαλύτερη σε εύρος πολεμική επίθεση μακράς εμβέλειας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U εναντίον τεσσάρων ρωσικών στρατιωτικών αεροδρομίων. 

Η επίθεση, η οποία στοχοποίησε τις αεροπορικές βάσεις στο Βορόνεζ, το Κουρσκ, το Σαβασλέικα και Μπορισογκλέμπσκ είχε στόχο να υπονομεύσει την ικανότητα της Μόσχας να χρησιμοποιεί πολεμικά αεροσκάφη για επιθέσεις με κατευθυνόμενες βόμβες UMPK στην Ουκρανία, δήλωσε η πηγή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 117 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις τακτικούς πυραύλους που εκτόξευσε η Ουκρανία εναντίον αρκετών περιοχών συμπεριλαμβανομένης αυτής του Κουρσκ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!