Συνοριοφύλακες στη δυτική Ουκρανία αμύνθηκαν ενάντια σε επίθεση δύο ενόπλων, σκοτώνοντας έναν από τους επιτιθέμενους και τραυματίζοντας τον άλλο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Ιουνίου γύρω στις 9 μ.μ. τοπική ώρα, κοντά στο χωριό Σελιατίν της Τσερνιβτσί Όμπλαστ, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.

https://twitter.com/MyLordBebo/status/1807503809494790475

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής, Αντρίι Ντεμτσένκο, ο επιτιθέμενος χρησιμοποίησε ματσέτα και μια κάνιστρο αερίου.

Ο συνοριοφύλακας χρησιμοποίησε το όπλο του εναντίον του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ιχόρ Κλιμένκο, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι καθημερινά δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα της Ουκρανίας προς την ΕΕ.

Οι άντρες στρατεύσιμης ηλικίας απαγορεύεται να φύγουν από τη χώρα κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Πολλοί επιχειρούν να φτάσουν σε γειτονικές χώρες για να αποφύγουν τη στρατολόγηση.

Η ρουμανική αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 11.000 Ουκρανοί άντρες έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα στη Ρουμανία από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετοί άντρες έχουν βρεθεί νεκροί κατά την επικίνδυνη προσπάθεια να διασχίσουν τον ποταμό Τύσα, που βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας.