ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ουκρανία: Σύγκρουση μεταξύ Ο.Σίρσκι και Β.Ζελένσκι για νέα ουκρανική αντεπίθεση

«Δεν θα στείλω τους στρατιώτες μου στη σφαγή» είπε σύμφωνα με αναφορές ο αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ουκρανία: Σύγκρουση μεταξύ Ο.Σίρσκι και Β.Ζελένσκι για νέα ουκρανική αντεπίθεση

Ο αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς απέρριψε την εκτέλεση επιχείρησης εναντίον των Ρώσων.

Ο στρατηγός Ο. Σίρσκι φέρεται να αψήφισε τον Ουκρανό πρόεδρο, λέγοντάς ότι η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης θα μετέτρεπε την αντεπίθεση σε σφαγή εκατοντάδων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους.

Ο ανώτατος διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και ο προκάτοχός του, Β.Ζαλούζνι, ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Γίνεται ακόμη λόγος και για απόλυση του Σίρσκι επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές του Ουκρανού προέδρου για την εκτέλεση της χερσαίας επίθεσης που θεωρήθηκε από τον αρχηγό του Στρατού ως «μάταιη».

Εάν οι αναφορές για διαφωνία είναι ακριβείς, εξηγούν το πρόσφατο σκάνδαλο με την Μαριάνα Μπεζγκούλα, μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, η οποία κατήγγειλε τον γενικό εισαγγελέα επειδή αρνήθηκε να της επιτρέψει να ταξιδέψει στην πρώτη γραμμή, κάτι που η Μπεζγκούλα είπε ότι ήταν εμπόδιο στην άσκηση του συνταγματικού της δικαιώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ήταν ακόμη γνωστό γιατί η βουλευτής ήθελε να επισκεφθεί τους μαχητές της πρώτης γραμμής και να δει μόνη της τις συνθήκες εκεί, αλλά η κόντρα μεταξύ Ζελένσκυ και Σίρσκυ μπορεί να είναι ένας παράγοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.