ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέα ουκρανική αποτυχία στη Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι απέκρουσαν επιθέσεις σε Staromayorskoye και Rabotino – 3.000 νεκροί συνολικά

Ουκρανοί: «Διασπάμε την πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων»

Νέα ουκρανική αποτυχία στη Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι απέκρουσαν επιθέσεις σε Staromayorskoye και Rabotino – 3.000 νεκροί συνολικά

Για μια ακόμη ημέρα οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν επιθέσεις στην περιοχή της Ζαπορίζια, η μια στην περιοχή στην Staromayorskoye και η άλλη στο Rabotino, οι οποίες ωστόσο αποκρούστηκαν (ξανά) από τους Ρώσους. 

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας της Ζαπορίζια Yevgeny Balitsky ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση από δύο ουκρανικές ταξιαρχίες επίθεσης στην περιοχή.

«Ο εχθρός έστειλε δύο ταξιαρχίες επίθεσης για να επιτεθούν στις θέσεις μας κοντά στον οικισμό Staromayorskoye στην περιοχή Vremevka. Τα στρατεύματά μας απώθησαν τον εχθρό. Ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες στρατευμάτων», έγραψε στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Balitsky, οι Ουκρανοί δεν έχουν αρκετές δυνάμεις για να προχωρήσουν στην περιοχή. «Η άμυνά μας είναι ισχυρή· τα στρατεύματά μας είναι καλά εκπαιδευμένα και έχουν υψηλό ηθικό», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο να «σπάσουν» την πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων. 

Εάν η Ουκρανία την διασπάσει τότε θα απέχουν λιγότερο από 9 χιλιόμετρα από τη 2η και τελευταία γραμμή των μεγάλων οχυρώσεων της Ρωσίας μέχρι την Αζοφική Θάλασσα και την πόλη της Μελιτόπολης.

Ο πρόεδρος του κινήματος We Stand With Russian, Vladimir Rogov είπε στο TASS στις 28 Ιουλίου ότι η Ουκρανία έχασε πάνω από 3.000 στρατιώτες σε προσπάθειες να καταλάβει τον οικισμό Staromayorskoe από τις αρχές Ιουνίου. 

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 7 άρματα μάχης, 19 τεθωρακισμένα και 4 πυροβόλα καταστράφηκαν, ενώ και 290 στρατιώτες της Ουκρανίας έχασαν τη ζωή τους, στις μάχες που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες στη Ζαπορίζια. Να θυμίσουμε ότι οι επιθέσεις στην περιοχή ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες αντεπίθεσης από τις 4 Ιουνίου. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε στις 11 Ιουλίου ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 26.000 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης.

https://twitter.com/RPhiliponet/status/1685260384612089856

Παράλληλα το πρωί οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν και στα βόρεια προάστια του Ραμπότινο, εκεί που οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις επιθέσεις με τη βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/EZdionica88/status/1685271557831102464

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.