ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανικός Στρατός: «Ολόκληρες περιφέρειες στα δυτικά αρνούνται να πολεμήσουν»

Συγκεκριμένες περιφέρειες έχουν σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της σύγκρουσης σε απώλειες

Ουκρανικός Στρατός: «Ολόκληρες περιφέρειες στα δυτικά αρνούνται να πολεμήσουν»

Πολύ λίγες περιφέρειες έχουν συμμετάσχει στην επιστρατευτική προσπάθεια του ουκρανικού Στρατού στο βαθμό που τους έχει ζητηθεί, όσο στα ανατολικά, ο πληθυσμός που εισάγεται εθελοντικά ή με τη βία είναι ήδη δυσανάλογα μεγάλος.

Στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, παρατηρείται η μεγαλύτερη αποφυγή της στρατιωτικής θητείας.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες περιοχές εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στρατιωτών ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Τα στοιχεία που αφορούν την αποφυγή στράτευσης δείχνουν ότι οι δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, και συγκεκριμένα οι περιοχές Lviv, Ivano-Frankivsk και Ternopil, έχουν τους υψηλότερους αριθμούς αναφορών για άτομα που αποφεύγουν τη στρατιωτική θητεία.

Η περιοχή Lviv καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό με 101,7 χιλιάδες αναφορές, ακολουθούμενη από τις Ivano-Frankivsk και Ternopil με 58,7 και 50,4 χιλιάδες αναφορές αντίστοιχα​.

Παράλληλα, οι ίδιες περιοχές παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά απωλειών στρατιωτών στον πόλεμο.

Η περιοχή Volyn κατέχει την πρωτιά με 86,4 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ ακολουθούν οι Kirovohrad και Zhytomyr με 76,2 και 72,2 θανάτους αντίστοιχα.

Οι περιοχές Lviv και Ivano-Frankivsk βρίσκονται επίσης ψηλά στη λίστα με 40,6 και 25,6 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων​.

Αυτό το φαινόμενο υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ουκρανική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ενισχύσει τον στρατό.

Ενώ οι αρχικές εθελοντικές εντάξεις ήταν πολλές, η παρατεταμένη διάρκεια του πολέμου και οι υψηλές απώλειες έχουν αποθαρρύνει πολλούς από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Η δυσλειτουργία του κράτους, η ανεπαρκής υποστήριξη από τη Δύση και οι δυσκολίες στη στρατολόγηση καθιστούν την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποφυγή της στρατιωτικής θητείας έχει οδηγήσει πολλούς άνδρες σε δραστικά μέτρα για να αποφύγουν την επιστράτευση, όπως η παράνομη διαφυγή από τη χώρα και η χρήση πλαστών εγγράφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.