ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ: «Δύσκολη η κατάσταση στο Ποκρόφσκ – Η Ρωσία έχει κινητοποιήσει μεγάλες δυνάμεις»

Συνεχίζεται η ουκρανική επιχείρηση στο Κουρσκ

Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ: «Δύσκολη η κατάσταση στο Ποκρόφσκ – Η Ρωσία έχει κινητοποιήσει μεγάλες δυνάμεις»

Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε ότι πέρασε αρκετές μέρες στο ανατολικό μέτωπο του Ποκρόφσκ, στο οποίο η ρωσική προέλαση συνεχίζεται με αμείωτη ‘ένταση.

Ο Σίρσκι αναφέρει στην ανάρτηση του στο Facebook ότι η Ρωσία ρίχνει τα πάντα στις επιθέσεις αυτές, προσπαθώντας να σπάσει την ουκρανική άμυνα.

«Οι μάχες είναι εξαιρετικά σκληρές» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιεί συνεχώς ανορθόδοξες μεθόδους για να ενισχύσει τις θέσεις της.

Σε ότι αφορά το Κουρσκ η ουκρανική εισβολή εισέρχεται στην τέταρτη βδομάδα της, τη στιγμή που το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει έκταση 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι  ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας είπε εχθές ότι ελέγχουν περί τους 100 οικισμούς.

Σε ένα, μάλιστα, από τα μηνύματα που έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι τα στρατεύματά του συνεχίζουν την επιχείρηση στο Κουρσκ.

CIA: Η Ουκρανία σκοπεύει να κρατήσει το ρωσικό έδαφος που έχει καταλάβει

Οι ουκρανικές δυνάμεις σκοπεύουν να διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους το ρωσικό έδαφος που έχουν καταλάβει για «κάποιο χρονικό διάστημα» και μια αναμενόμενη ρωσική αντεπίθεση θα είναι μια δύσκολη μάχη, δήλωσε πριν από λίγες ώρες ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κοέν.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα πρέπει να «αντιμετωπίσει τις συνέπειες στη δική του κοινωνία» σε σχέση με την απώλεια ρωσικού εδάφους, δήλωσε ο Κοέν σε συνέδριο των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας διασυνοριακή εισβολή την 6η Αυγούστου στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει 100 κοινότητες, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται αργά στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Κοέν δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Πούτιν θα αρχίσει αντεπίθεση και αυτή αναμένεται να είναι μια δύσκολη μάχη για τους Ρώσους.

Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να καταλήξει τελικά σε διάλογο, αλλά ότι το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση και ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στους δύο πιθανούς διαδόχους του.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να αρχίσει με την αποδοχή από την Ουκρανία «της πραγματικότητας επί του εδάφους», που θα αφήσει στη Ρωσία την κατοχή σημαντικών κομματιών τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών καθώς και της Κριμαίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία δηλώνει ότι ελέγχει τώρα περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.