Μην ξεχνάμε ότι -και- η Λιβύη ήταν αρχαία ελληνική αποικία με το όνομα «Κυρήνη». Άρα έχουμε ιστορικά δικαιώματα...

Ουκρανός Α/ΓΕΣ Ολεκσάντρ Σίρσκι: «Μετά από τρία χρόνια πολέμου με τη Ρωσία τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα»

Μίλησε για τον ρόλο των drones και παραδέχτηκε ότι η Ρωσία αν και αρχικά δεν τα υπολόγιζε, στη συνέχεια κατάφερε να υπερτερεί

Ουκρανός Α/ΓΕΣ Ολεκσάντρ Σίρσκι: «Μετά από τρία χρόνια πολέμου με τη Ρωσία τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα»

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας, Ολεκσάντρ Σίρσκι μίλησε στο FORUM «Ukraine-2025» και σχολίασε την έκβαση του πολέμου, τρία χρόνια μετά την έναρξή του, τονίζοντας ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα στο πεδίο των μαχών.

Παράλληλα εξήρε τον ρόλο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (πάγια τακτική των ανώτατων αξιωματούχων για αναπτέρωση του ηθικού των στρατιωτών), ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον των συγκρούσεων που είναι τα drones, λέγοντας πως αν και η Ρωσία, αρχικά τα αδιαφόρησε, εν συνεχεία κατάφερε να υπερτερεί αφού «μπορεί να παράγει πολλά περισσότερα από εμάς».

«Ο πόλεμος είναι εδώ, μια πραγματικότητα που μετά από 3 χρόνια δεν έχει ξεκάθαρη οδό. Είναι αισιόδοξα τα πράγματα; Δεν θα το έλεγα. Οι άνδρες μας στο μέτωπο με όλες τους τις δυνάμεις, προσπαθούν να απωθήσουν τους Ρώσους.

Άλλωστε ήμασταν οι πρώτοι στον κόσμο που δημιουργήσαμε ειδικές δυνάμεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η εμπειρία μας τώρα μελετάται ακόμη και από τον αντίπαλό μας.

Χτυπάμε τον εχθρό σε μεγάλες αποστάσεις και εντείνουμε τις επιθέσεις στο έδαφός του, όπως και αυτός το ίδιο με περισσότερα μη επανδρωμένα συστήματα, με πολλά περισσότερα βασικά από εμάς.

Και οι δυο πλευρές βιώνουν την πλήρη πρόσκρουση των drones FPV. Επιτιθέμεθα με ακτίνα κρούσης τα 1.700 χλμ εντός ρωσικού εδάφους.

Εργαζόμαστε επίσης ενεργά για την κλιμάκωση της τεχνολογίας FPV οπτικών ινών, η οποία παραμένει πρόκληση, αλλά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της τεχνολογικής μας υπεροχής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.