ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος: «Χάθηκε εντελώς η επαφή με το τμήμα επιχειρήσεων στη Γάζα»

Δεν υπάρχουν συνδέσεις λόγω του σφοδρού βομβαρδισμού του Ισραήλ

Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος: «Χάθηκε εντελώς η επαφή με το τμήμα επιχειρήσεων στη Γάζα»

Χάθηκε εντελώς η επαφή με το τμήμα επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας και με όλες τις ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας που δραστηριοποιούνται εκεί λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος. 

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές». Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι «επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, και κάλεσε τους Παλαιστινίους να εκκενώσουν προς τα νότια.

Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος γνωστοποίησε πως έχασε κάθε επαφή με τα τμήματα που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία τόσο για την παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσο για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ανησυχούμε βαθιά για την ικανότητα των ομάδων μας να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής βοήθειας, ειδικά όταν αυτή η διακοπή επηρεάζει τον κεντρικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 101 και εμποδίζει την άφιξη ασθενοφόρων οχημάτων στους τραυματίες και τους τραυματίες.

Ανησυχούμε επίσης για την ασφάλεια των ομάδων μας που εργάζονται στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι συνεχείς και έντονες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές όλο το εικοσιτετράωρο δείχνουν ότι οι ισραηλινές αρχές θα συνεχίσουν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου ενώ θα απομονώνουν τη Γάζα από τον έξω κόσμο.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στις ισραηλινές αρχές για την παροχή άμεσης προστασίας σε αθώους πολίτες, ιατρικές εγκαταστάσεις και τις ομάδες μας» αναφέρει η ανακοίνωση της Ερυθράς Ημισελίνου.

Την ίδια στιγμή, η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση ActionAid λέει ότι έχει χάσει επίσης την επαφή της με τους συναδέλφους της στη Γάζα. Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι «ανησυχεί σοβαρά για την ασφάλειά τους και όλου του λαού της Γάζας».

«Το μπλακ άουτ απομονώνει τον πληθυσμό, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να αναζητήσουν βοήθεια, να μοιραστούν τις ιστορίες τους ή να διατηρήσουν επαφή με αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτή η απομόνωση βαθαίνει τα δεινά εκείνων που ήδη υποφέρουν από μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση εν μέσω αύξησης των αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίων αμάχων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.