ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παραδίδονται μαζικά στο Βούλενταρ οι Ουκρανοί: «Θα το καταλάβουμε σε 2 ημέρες και σε 7 το Τορέτσκ»

Μέσα σε μία εβδομάδα οι Ρώσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ανακοινώσουν δύο μεγάλες νίκες

Παραδίδονται μαζικά στο Βούλενταρ οι Ουκρανοί: «Θα το καταλάβουμε σε 2 ημέρες και σε 7 το Τορέτσκ»

Δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες της 58ης Ταξιαρχίας παραδίδονται στους Ρώσους οι οποίοι ήδη έχουν καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της πόλης του Βούλενταρ.

Σύμφωνα με ρωσικές πήγες η πόλη έχει ήδη καταληφθεί αλλά επισήμως ανακοινωθεί τις επόμενες 48 ώρες, όταν θα έχουν εκκαθαριστεί οι τελευταίες εστίες αντίστασης.

Η πόλη είχε ήδη καταδικαστεί μετά την πτώση των ορυχείων τα οποία ήταν κι αυτά που προστάτευαν την περίμετρο της.

Η ίδια η πόλη είναι μικρή και διαθέτει πολύ μικρό βάθος και χωρίς την αμυντική διάταξη που είχε δημιουργηθεί από τα ορυχεία, δεν μπορούσε πλέον να σταθεί.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις και στο Τορέτσκ, όπου οι Ρώσοι σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχουν περίπου το 70% της πόλης και έχουν ήδη καταλάβει το κέντρο της και θεωρούν ότι θα την έχουν καθαρίσει πλήρως μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Έτσι λοιπόν μέσα σε μία εβδομάδα η Μόσχα πιστεύει ότι θα μπορεί να ανακοινώσει την κατάληψη δύο στρατηγικών πόλεων κάτι το οποίο θα ακουστεί «ηχηρά» στην Δύση.

Η πτώση αυτών των δύο πόλεων, θα βοηθήσει πάρα πολύ και στην επικείμενη κατάρρευση και των πόλεων Τσάσιβ Γιαρ και Ποκρόβσκ.

Η Μόσχα είναι σίγουρη ότι αυτό θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και για πρώτη φορά θα μπορέσει να παρουσιάσει τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες νίκες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι μετά το Βούλενταρ, οι Ρώσοι θα στραφούν απευθείας σε μία άλλη πόλη φρούριο που βρίσκεται βορειότερα, το Κουράκοβο, το οποίο και πιστεύουν ότι δεν θα τους προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στην παρούσα συγκυρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.