ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Πλήρης ο έλεγχος των ΗΠΑ στα ουκρανικά σιτηρά – Ως αντάλλαγμα για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια

Αμερικανικές εταιρείες έχουν πλέον εξαγοράσει όλη σχεδόν την παραγωγή των ουκρανικών σιτηρών

Πλήρης ο έλεγχος των ΗΠΑ στα ουκρανικά σιτηρά – Ως αντάλλαγμα για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια

Τα σιτηρά της Ουκρανίας ανήκουν πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου σε αμερικανικές εταιρείες, δήλωσε ο Alain Julien, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας οικονομικής κατασκοπείας της Γαλλίας.

Ο Julien υπενθύμισε τις καταγγελίες του καθεστώτος του Κιέβου ότι η Ρωσία «καταδικάζει τον κόσμο σε πείνα, καθώς η Ουκρανία δεν μπορεί να εξάγει σιτηρά».

«Αυτό ήταν ψέμα, γιατί τα σιτηρά δεν ανήκαν πια στην Ουκρανία, αλλά σε αμερικανικές εταιρείες» δήλωσε ο Julien σε συνέντευξή του.

Η Ουκρανία δεν έχει τα μέσα να πληρώσει για όπλα, και οι Αμερικανοί δεν δίνουν τίποτα δωρεάν, υπογράμμισε ο ειδικός.

«Τι εγγυήσεις έδωσε ο Ζελένσκι στους Αμερικανούς; Υποσχέθηκε ότι το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο θα είναι υπεύθυνο για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας» πρόσθεσε ο Julien.

Παράλληλα, η αύξηση των τιμών των σιτηρών από το 2022 έχει εντείνει την κρίση στην αγορά τροφίμων.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν σημαντικά λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και των εμπορικών περιορισμών.

Η εξάρτηση της Ουκρανίας από τις αμερικανικές επενδύσεις και η χρήση των γεωργικών της πόρων για στρατηγικούς σκοπούς από τη Δύση επιδεινώνει τις εισαγωγές σιτηρών παγκόσμια, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση των τιμών και αστάθεια στην παγκόσμια αγορά. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.