ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ποιος είπε ότι οι Ουκρανοί είναι νεοναζί;

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ»

Ποιος είπε ότι οι Ουκρανοί είναι νεοναζί;

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ» δείχνει πως είναι μια κανονική μέρα στην ουκρανική πρώτη γραμμή.

Οποιαδήποτε εμφάνιση Ναζί σε αυτό το βίντεο είναι απλώς μια σύμπτωση.

Θανατηφόρες θερμοβαρικές βόμβες έπεσαν στην Ουκρανία 

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, για πρώτη φορά στο έδαφος της Ουκρανίας καταγράφηκε η χρήση βαριάς ογκομετρικής βόμβας έκρηξης (ODAB) βάρους 1.500 κιλών από τη Ρωσία. 

Σύμφωνα με την ανάλυση, η επίθεση με αυτό το υψηλής ισχύος θερμοβαρικό όπλο πραγματοποιήθηκε στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Velika Pisarevka, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Sumy.

Ο θερμοβαρικός πύραυλος ODAB-1500, όπως σημειώθηκε, λειτουργεί με βάση την αρχή του ψεκασμού ενός εύφλεκτου υγρού στην ατμόσφαιρα λίγο πριν φτάσει στον στόχο και μετά αναφλέγεται.

Η έκρηξη δημιουργεί ένα σύννεφο καπνού που ανεβαίνει σε ύψος 1 km και έχει εξαιρετικά σημαντική καταστροφική δύναμη. Σύμφωνα με τον Ropke, αυτή η έκρηξη δεν ήταν μόνο καταστροφική, αλλά λόγω αυτών των συγκεκριμένων παραμέτρων και σαφών αποδείξεων της ρωσικής χρήσης αυτού του τύπου όπλου.

Προηγουμένως, η Ρωσία χρησιμοποιούσε ήδη ογκομετρικές εκρηκτικές βόμβες, αλλά με σημαντικά λιγότερη ισχύ – από 170 έως 500 κιλά.

Η χρήση βόμβας 1,5 τόνου θεωρείται από αναλυτή της εφημερίδας Bild ως μετάβαση της σύγκρουσης σε μια νέα φάση. Αυτός ο τύπος πυρομαχικών έχει πολύ μεγαλύτερη καταστροφική δύναμη από τα συμβατικά πυρομαχικά.

Θερμοβαρικά όπλα

Το θερμοβαρικό φορτίο είναι ένας τύπος εκρηκτικού που χρησιμοποιεί οξυγόνο από τον περιβάλλοντα αέρα. Η χρήση κεφαλών με τέτοια γόμωση δημιουργεί ένα εκρηκτικό κύμα που διαρκεί σημαντικά περισσότερο από τα συμβατικά συμπυκνωμένα εκρηκτικά.

Τα περισσότερα συμβατικά εκρηκτικά αποτελούνται από ένα μείγμα εκρηκτικών και οξειδωτικών, ενώ τα θερμοβαρικά όπλα είναι 100% εκρηκτικά, επομένως έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τα συμβατικά συμπυκνωμένα εκρηκτικά ίδιας μάζας.

Τα θερμοβαρικά όπλα έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια του εκρηκτικού κύματος και την υψηλότερη καταστροφική δύναμη, εξαιρουμένων των πυρηνικών όπλων. Πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν κοντά σε θέσεις που το ρωσικό πυροβολικό εκτόξευσε θερμοβαρικές βόμβες από το TOS-1 διαγνώστηκαν με υποξία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υποξία είναι μια κρίσιμη παθολογική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού, κατά την οποία ολόκληρο το σώμα (γενικευμένη υποξία) ή μέρος του (μερική υποξία) στερείται επαρκή οξυγόνωση. Αυτή η κατάσταση είναι απειλητική για τη ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.