Ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να θέσουν σε ετοιμότητα τα «σχέδια απάντησης» στην επικείμενη  σραηλινή επίθεση στο Ιράν, με την αντίδραση να εξαρτάται από τη σοβαρότητα του ισραηλινού χτυπήματος.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μπάιντεν έστειλε μεγάλες δυνάμεις αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ευρώπη ως ενδιάμεσο σταθμό για το Ισραήλ την Κρήτη και την Κύπρο (βρετανική βάση Ακρωτηρίου).

Αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου της Αεροπορίας των ΗΠΑ E-3B «Sentry» που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, επιστρέφει τώρα στην Κρήτη, υποδεικνύοντας ότι ένα ισραηλινό χτύπημα κατά του Ιράν είναι πιθανό να συμβεί άμεσα.

Ιρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για «σφοδρά αντίποινα». Πιθανότατα η ισραηλινή επίθεση να συμβεί τα επόμενα 24ωρα και οπωσδήποτε πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της Τρίτης 5 Νοεμβρίου.

Ο θρησκευτικός ανώτατος ηγέτης του Ιράν Α,Χαμενεΐ δήλωσε στους στρατηγούς του ιρανικού Γενικού Επιτελείου: «Ακόμα και να σκοτωθώ εσείς πρέπει να πολεμήσετε και να καταστρέψετε το Ισραήλ»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Χαμενεΐ έδωσε διαταγή για να υπάρξει «δυναμική και εγγυημένη απάντηση σε περίπτωση επίθεσης σε εγκαταστάσεις πετρελαίου, ενέργειας ή πυρηνικών εργοστασίων ή εάν δολοφονηθούν Ιρανοί αξιωματούχοι ακόμα και ο ίδιος»!

Ιρανικές πηγές αναφέρουν ότι το καθεστώς συναγερμού όλων των ιρανικών αεράμυνών έχει αυξηθεί και συστήματα αεράμυνας έχουν τοποθετηθεί στην οδό Pasdaran στην Τεχεράνη, όπου διαμένουν ανώτεροι διοικητές του ιρανικού στρατού και της Φρουράς της Επανάστασης.

Πηγές στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων δύο από τους Φρουρούς της Επανάστασης, δήλωσαν ότι εάν το Ισραήλ προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε ένα χτύπημα στο Ιράν, η ιρανική απάντηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκτόξευση έως και χιλίων βαλλιστικών πυραύλων, κλιμάκωση επιθέσεων από περιφερειακές τρομοκρατικές οργανώσεις και διακοπή ενέργειας και θαλάσσιων «δρόμων» στον Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ.

Αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα εμπλέξει τις ΗΠΑ στην σύγκρουση, κάτι το οποίο είναι «πολυπόθητο» για την κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ που αντιμετωπίζει έναν «αποκλεισμό» από πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο κλπ.) λόγω των σφαγών στην Γάζα.

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν συνέχεια δυνάμεις και δείχνουν έτοιμοι να εμπλακούν υπέρ του Ισραήλ!

Τάνκερ αεροσκαφών KC-135 της Αεροπορίας των ΗΠΑ κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή: Δώδεκα τάνκερ αεροσκαφών KC-135 της Αεροπορίας των ΗΠΑ κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή, υποδεικνύοντας τη σοβαρή κλίμακα των γεγονότων στην περιοχή.

Η Κεντρική Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ μόλις ανακοίνωσε ότι μαχητικά F-16 της Αεροπορίας των ΗΠΑ από την 480η Μοίρα Μαχητών που εδρεύει στην αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία φτάνουν στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να στηρίξει Συρία και Ιράν: Δημιούργησαν μια κοινή αίθουσα επιχειρήσεων και τοποθέτησαν στρατεύματα στη στρατηγική κορυφή του λόφου al-Eis στη νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου.