ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δηλαδή τώρα στην Ρωσία δεν θα διαβάζουν ertnews.gr; To παρατράβηξε ο Πούτιν!

Ανθρωποσφαγή χωρίς τέλος στην Ουκρανία: 1600 Ουκρανοί στρατιωτικοί νεκροί σε 24 ώρες

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται απώλειες που σταδιακά δεν θα μπορούν να αναπληρώσουν

Ανθρωποσφαγή χωρίς τέλος στην Ουκρανία: 1600 Ουκρανοί στρατιωτικοί νεκροί σε 24 ώρες

Η Ρωσία συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες στην ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 1.600 στρατιώτες σε μια μόνο ημέρα.

Η Ομάδα Στρατιών «Βορράς» συνέχισε την προέλασή της στις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών, πλησιάζοντας κι άλλο το Χάρκοβο, όσο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθησυχάζει με δηλώσεις περί «ανάσχεσης της ρωσικής επίθεσης».

Στη Μαύρη Θάλασσα, οι δυνάμεις του ρωσικού Στόλου κατάφεραν να καταστρέψουν πέντε μη επανδρωμένα σκάφη, ενισχύοντας την ασφάλεια στην περιοχή και αποτρέποντας πιθανές απειλές.

Ταυτόχρονα, στη Χερσώνα δημιουργείται ένα νέο και πολύ πιο ενισχυμένο, αλληλεπικαλυπτόμενο σύστημα αεράμυνας, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι στο RIA Novosti, για να διασφαλιστεί η προστασία από αεροπορικές επιθέσεις.

Επιπλέον, τρία ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στο Μοζντόκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Βόρειας Οσετίας.

Παρά την άφιξη της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, η οποία δεν είχε αποφασιστική επίδραση στην κατάσταση για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να διατηρούν το πλεονέκτημα.

Οι New York Times σημειώνουν ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν κατάφερε να αλλάξει το ρου των γεγονότων, επιβεβαιώνοντας τη λανθασμένη και απρόσεκτη προσέγγιση των Δυτικών για την προσπάθεια άμυνας του ουκρανικού εδάφους.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, εγκατέλειψε σιωπηλά τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο λόγω εσωτερικών διαφωνιών στη συμμαχία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση ορισμένων δυτικών χωρών να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τα όπλα τους κατά στόχων στη Ρωσία δείχνει την επιθυμία για κλιμάκωση της σύγκρουσης και τη δημιουργία έντονου πολεμικού κλίματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.