Ογκώδεις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σημειώθηκαν σήμερα σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Παρίσι, Κουάλα, Λουμπούρ κλπ.

Το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι σε ότι αφορά τα τελευταία δραματικά γεγονότα από τις 7 Οκτωβρίου και μετά, θεωρείται ως «αμυνόμενος», εν τούτοις έχει χάσει τον πόλεμο της υποστήριξης της κοινής γνώμης στο Τελ Αβίβ.

Υπήρξαν και διαδηλώσεις υπέρ του Ισραήλ, αλλά αυτές είναι κατά κανόνα ολιγάριθμες.

Φυσικά πρωταγωνιστούν οι μουσουλμάνοι στις διαδηλώσεις, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 70 εκατ. άνθρωποι στις δυτικές χώρες. Υπολογίζεται ότι μόνο στις σημερινές εκδηλώσεις συμμετείχαν 2 εκατ. άνθρωποι.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ειδικότερα στους δρόμους του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το Σάββατο, ζητώντας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι υπέρ της ειρήνης και ανά την Ευρώπη και την Ασία.

Στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές κάλεσαν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να καταστήσει επιτακτική ανάγκη την επιβολή κατάπαυσης του πυρός.

Στη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στη βρετανική πρωτεύουσα, εκτιμάται ότι συμμετείχαν μέχρι και 70.000 άνθρωποι.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και σε δρόμους της Κοπεγχάγης, της Ρώμης και της Στοκχόλμης, όπως και σε πόλεις της Γαλλίας με τους διαδηλωτές να τάσσονται κατά της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Μαλαισία ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κουάλα Λουμπούρ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης στη νότια Ινδία, στην Κεράλα.