Σύμφωνα με τον Πολωνό στρατηγό Γιάροσλαβ Κρασέβσκι, η άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι «θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων».

Η Ουκρανία αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα F-16 αυτό το καλοκαίρι, μετά τη δημιουργία της «συμμαχίας μαχητικών αεροσκαφών» από τη Δανία και την Ολλανδία μαζί με εννέα άλλες χώρες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023.

Ο Κρασέβσκι πιστεύει ότι η άφιξη των F-16 θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Ουκρανίας να πραγματοποιήσει αντεπιθέσεις, κυρίως στα μέτωπα του Χάρκοβο και του Ντόνετσκ, καθώς και να καταστρέψει στρατηγικά σημεία βαθιά μέσα στο έδαφος της​ Ρωσίας​.

«Εάν συμβεί αυτό, η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει αντεπίθεση το φθινόπωρο» είπε.

Ο Κρασέβσκι τόνισε επίσης την ανάγκη οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να αποκτήσουν πυραύλους μακράς εμβέλειας​.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι, ενώ τα F-16 θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της Ουκρανίας, δεν θα είναι η άμεση λύση για την ανατροπή του πολέμου, λόγω των πολυεπίπεδων και διασυνδεδεμένων συστημάτων αεράμυνας που αξιοποιούν οι Ρώσοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η επιτυχής ενσωμάτωση των F-16 απαιτεί κατάλληλη υποστήριξη, συντήρηση και εκπαίδευση, κάτι που μπορεί να πάρει χρόνο​.