Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, μιλώντας σε σύνοδο του Asia Cooperation Dialogue που διεξάγεται στην Ντόχα, έκανε λόγο για «αποφασιστική απάντηση» από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε «οποιουδήποτε είδους στρατιωτική επίθεση, τρομοκρατική ενέργεια ή παραβίαση κόκκινων γραμμών.

Παράλληλα ο Πεζεσκιάν προειδοποίησε κατά της «σιωπής» απέναντι στην «πολεμοκαπηλία» του Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ζήτησε να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η «επιθετικότητα»” του Ισραήλ στον Λίβανο προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή συνιστά «συλλογική γενοκτονία» είπε, και πρόσθεσε πως η χώρα του προειδοποιούσε πάντοτε για την ισραηλινή «ατιμωρησία».

«Έχει καταστεί απολύτως σαφές πως αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία, επιπλέον της μετατροπής της Λωρίδας της Γάζας σε μια περιοχή ακατάλληλη για ανθρώπινη κατοίκηση, που ετοιμάζεται για εκτοπισμό», είπε ο εμίρης του Κατάρ, ο οποίος καταδίκασε, επίσης, τα αεροπορικά πλήγματα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ «εναντίον της αδελφικής Δημοκρατίας του Λιβάνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!