Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Ρόμπερτ Χάντερ, δήλωσε ότι οι υποσχέσεις του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία είναι άχρηστες και δεν παρέχουν κανένα άμεσο και πρακτικό όφελος στη χώρα.

Σε ανάλυσή του, ο Χάντερ τόνισε ότι οι δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ δεν θα τιμηθούν ποτέ από όλους τους συμμάχους και ότι η ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω περιπλοκές αντί να φέρει σταθερότητα.

Ο Χάντερ εξήγησε ότι η υπόσχεση για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, που δόθηκε στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008, ήταν ένα στρατηγικό λάθος που προκάλεσε ανησυχία στη Ρωσία.

Ο πρώην πρέσβης πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επαναλαμβάνει αυτήν την υπόσχεση τελετουργικά, χωρίς να αναγνωρίζει τις γεωπολιτικές συνέπειες που αυτή επιφέρει.

Ο Χάντερ υπογράμμισε επίσης ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας, καθώς αυτές οι δύο δυνάμεις είναι οι μόνες που μπορούν να εγγυηθούν μια βιώσιμη λύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημείωσε ότι η Ρωσία παραμένει μια σημαντική γεωπολιτική δύναμη και η Δύση θα πρέπει να επιδιώξει να διαμορφώσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια με τη συμμετοχή της Ρωσίας, αντί να την αγνοεί.