ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας: «Απατεώνας ο Β.Ζελένσκι – Θα συνεχίσει να σφετερίζεται την εξουσία;»

Έχασε τη νομιμότητά του να είναι πρόεδρος της Ουκρανίας από τις 21 Μαΐου

Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας: «Απατεώνας ο Β.Ζελένσκι – Θα συνεχίσει να σφετερίζεται την εξουσία;»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροβ, χαρακτήρισε απατεώνα τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς όπως υποστηρίζει έχασε τη νομιμότητά του να είναι πρόεδρος της Ουκρανίας από τις 21 Μαΐου.

Οι προεδρικές εξουσίες του Ζελένσκι έληξαν το βράδυ της 20ης προς 21ης Μαΐου και δεν μπορούν να παραταθούν σύμφωνα με το ουκρανικό Σύνταγμα που περιορίζει την προεδρική θητεία σε πέντε χρόνια.

Παρά τις εκκλήσεις από τη Δύση να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία μέσω γενικών εκλογών στην Ουκρανία, αρνήθηκε να το πράξει – χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του στρατιωτικού νόμου για να συνεχίσει.

«Είναι απολύτως προφανές σε όποιον γνωρίζει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα της Ουκρανίας ότι ο Ζελένσκι έχει γίνει σφετεριστής από τις 21 Μαΐου.

Ο Ζελένσκι δεν κήρυξε πόλεμο κατά της Ρωσίας. Δεν ανακοίνωσε κάποια στρατιωτική επιχείρηση. Απλώς εισήγαγε έναν στρατιωτικό νόμο. Γιατί εισήγαγε στρατιωτικό νόμο, αφού δεν έχει κηρύξει πόλεμο;» διερωτάται ο Μικόλα Αζάροβ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2014.

Όπως λέει ο Αζάροβ, η απροθυμία του Ζελένσκι να διεξαγάγει εκλογές πηγάζει από τον εύλογο φόβο του ότι θα είχε χάσει.

«Εάν υπήρχε πιθανότητα να κερδίσει, θα είχε κάνει εκλογές. Τίποτα δεν τον εμπόδισε να κάνει εκλογές, γιατί ολόκληρη η διοίκηση, όλα τα σώματα ασφαλείας, όλες οι ποινικές δομές, όλα είναι στα χέρια της διοίκησής του» ανέφερε ο Αζάροβ, προτείνοντας να γίνουν εκλογές σε όλα εκείνα τα εδάφη που ελέγχει το Κίεβο

«Αλλά ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Ζελένσκι κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να κερδίσει και ότι θα μπορούσε εύκολα να νικηθεί από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο, όπως ο στρατηγός Βάλερι Ζαλούζνι.

Είναι απολύτως σαφές σε όλους, με πιθανή εξαίρεση έναν εξαιρετικά στενό κύκλο ανθρώπων, ότι ο Ζελένσκι δεν είναι ειδικός, δεν είναι πατριώτης της χώρας του, είναι απλώς ένα τυχαίο άτομο στην εξουσία, μια μαριονέτα.

Και επομένως δύσκολα θα είχε κερδίσει αν είχαν προκύψει υποψήφιοι για την προεδρία» υποστήριξε ο Azarov, ο οποίος εύλογα έθεσε το ερώτημα τι θα πράξει ο Ζελένσκι στο άμεσο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η στρατιωτική σύγκρουση συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια. Είναι ακόμα δύσκολο να πούμε πόσο θα διαρκέσει. Θα συνεχίσει ο Ζελένσκι να σφετερίζεται την εξουσία όλο αυτό το διάστημα; Αυτό εγείρει εύλογα ερωτήματα» υποστήριξε ο Μικόλα Αζάροβ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.