Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, εξέφρασε σε συνέντευξή του το φόβο του για μια πιθανή κλιμάκωση στον πόλεμο ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μικάτι δήλωσε ότι προσπαθεί να διασφαλίσει πως η χώρα του δεν θα εισέλθει στον πόλεμο ακόμα και όταν η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν διασυνοριακά πυρά.

Βεβαίως, η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, προκαλεί ανησυχία, ότι το ισχυρό κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν, θα μπορούσε να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με το Ισραήλ.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, που διατηρεί καλές σχέσεις με τη Χεζμπολάχ, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να δώσει «σαφή απάντηση» για το εάν ο πόλεμος εξαπλωθεί, επισημαίνοντας πως αυτό «εξαρτάται από τις περιφερειακές εξελίξεις».

«Κάνω το καθήκον μου να εμποδίσω τον Λίβανο να μπει στον πόλεμο», λέει ο Μικάτι. «Ο Λίβανος βρίσκεται στο μάτι της καταιγίδας», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προς το παρόν η Χεζμπολάχ έχει διαχειριστεί την κατάσταση ορθολογικά και σοφά, και οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν παραμείνει περιορισμένοι σε ορισμένα όρια», σημειώνει ο Μικάτι. «Αλλά την ίδια στιγμή, νιώθω, ότι δεν μπορώ να καθησυχάσω τους Λιβανέζους» γιατί η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται.