Μία ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι ομάδες διάσωσης που επιχειρούν στην ισοπεδωμένη γειτονιά της Βηρυτού, όπου βρίσκονταν τα κεντρικά της Χεζμπολάχ, ανέσυραν την Κυριακή τη σορό του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα αλλά δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε.

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει με «άρωμα» πολέμου και εκδίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεπίσημα και μη επιβεβαιωμένα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν την επιχείρηση ανάσυρση της σορού του Νασράλα και άλλων αξιωματούχων της Χεζμπολάχ από τον κρατήρα.

Οι δύο πηγές είπαν στο Reuters ότι το σώμα του Νασράλα δεν είχε δεχτεί άμεσα πλήγματα και η αιτία θανάτου του ήταν ένα αμβλύ τραύμα από την ισχύ της έκρηξης.

Τις τραγικές εικόνες από τη γειτονιά που κατεδαφίστηκε την Παρασκευή στη Βηρυτό, στη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης κατά του Χασάν Νασράλα, μετέφερε μέσω ανάρτησης στο Twitter, ανταποκριτής του βελγικού μέσου VTM News.

Ο Robin Ramaekers, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με την ομάδα του, αναφέρει πως πάνω από 100 άτομα μπορεί να είναι ακόμα εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια, στην περιοχή δεν υπάρχουν διασώστες, ενώ η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει είναι πως «το Ιράν μας εγκατέλειψε».

Την ίδια στιγμή, βίντεο από το πρακτορείο Anadolu παρουσιάζει… τον κρατήρα που δημιουργήθηκε από τον μαζικό βομβαρδισμό, ο οποίος είχε σαν συνέπεια την «κατεδάφιση» των κτιρίων που στέγαζαν – στα υπόγειά τους – κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ και τον θάνατο του Νασράλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!