ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ρωσία: 10.000 μετανάστες θα πολεμήσουν στην Ουκρανία για να πάρουν ιθαγένεια

Διπλό κέρδος για τη Ρωσία: Οι μετανάστες δεν θέλουν να στρατευτούν για να αποκτήσουν ιθαγένεια, φεύγουν από τη χώρα

Ρωσία: 10.000 μετανάστες θα πολεμήσουν στην Ουκρανία για να πάρουν ιθαγένεια

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι 10.000 ξένοι υπήκοοι που έλαβαν την ρωσική ιθαγένεια στάλθηκαν στο μέτωπο της Ουκρανίας ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να φεύγουν από το ρωσικό έδαφος υπό τον φόβο της επιστράτευσης.

Ο Αλεξάντρ Μπαστρίκινε, επικεφαλής της ΕπιτροπήςΈρευνας της Ρωσίας, ενός ισχυρού ερευνητικού οργάνου, τόνισε ότι οι ρωσικές αρχές αναζητούν τα άτομα που έχουν λάβει την ρωσική ιθαγένεια και δεν έχουν καταγραφεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως όφειλαν να έχουν κάνει.

«Έχουμε εντοπίσει περί τα 30.000 άτομα που έχουν λάβει την ρωσική ιθαγένεια αλλά δεν ήθελαν να καταγραφούν για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία. Τους βάλαμε στον κατάλογο», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στην βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τους υποψήφιους για επιστράτευση.

«Μέχρι σήμερα, περί τους 10.000 έχουν σταλεί στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε αναφερόμενος στην ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Εκατομμύρια μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από χώρες της κεντρικής Ασίας, εργάζονται στην Ρωσία για να ζήσουν τις οικογένειές τους που έχουν παραμείνει στην χώρα.

Αντιμέτωπη με ελλείψεις εργατικού δυναμικού εξαιτίας της δημογραφικής κρίσης εδώ και δεκαετίες, η Ρωσία έχει διευκολύνει την πρόσβαση στην ρωσική ιθαγένεια για να προσελκύσει μετανάστες.

Όμως, η κτήση της ρωσικής ιθαγένειας επιβάλλει στους άνδρες την υποχρέωση καταγραφής από τον στρατό και στράτευσής τους αν κληθούν.

Ο Αλεξάντρ Μπαστρίκινε παραδέχθηκε ότι ορισμένοι τέτοιοι μετανάστες έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να φεύγουν, λόγω της αύξησης των ελέγχων, χωρίς να δώσει αριθμητικά στοιχεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου έχουν αυξηθεί οι επιδρομές των δυνάμεων ασφαλείας σε χώρους εργασίας και σε εστίες μεταναστών μετά την επίθεση κατά του Crocus City Hall τον Μάρτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.