ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σορούς στρατιωτών τους

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες» επιχειρήσεις αυτού του είδους, είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Π.Γιατσένκο

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σορούς στρατιωτών τους

Σήμερα (2/8) η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τις σορούς 250 στρατιωτών της και παρέδωσε στη Μόσχα 38 σορούς Ρώσων στρατιωτών, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές αυτού του είδους μετά την έναρξη του πολέμου.

Πρόκειται για στρατιώτες που σκοτώθηκαν στους τομείς της Μπαχμούτ και της Αβντιίβκα, δύο πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών, καθώς και στις περιοχές του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η Ουκρανική Επιτροπή Συντονισμού.

Ορισμένες από τις σορούς προέρχονται από τη Μαριούπολη, την πόλη που ισοπεδώθηκε τους πρώτους μήνες του πολέμου.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες» επιχειρήσεις αυτού του είδους, είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πέτρο Γιατσένκο.

Μια άλλη ουκρανική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν οι σοροί 38 Ρώσων στρατιωτών, στο πλαίσιο αυτής της ανταλλαγής που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση του Ερυθρού Σταυρού.

Τα λείψανα θα παραδοθούν στις οικογένειες των στρατιωτών για τις κηδείες, αφού προηγουμένως επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των νεκρών με αναλύσεις DNA. Η διαδικασία της ταυτοποίησης ωστόσο κρατά πολλές εβδομάδες, ίσως και μήνες.

Η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται λευκοί, κινητοί νεκροθάλαμοι σε έναν χωματόδρομο και άνθρωποι που φορούν στολές με το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού.

Από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη χειρότερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε τον Φεβρουάριο ότι τουλάχιστον 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα δύο χρόνια του πολέμου. Η Ρωσία ωστόσο δεν ανακοινώνει τις απώλειές της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.