ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: Πάνω από 25 δισ. ευρώ θα αποφέρουν οι 3.500 γερμανικές εταιρείες από τυχόν εθνικοποίησή τους!

Στο στόχαστρο οι γερμανικές εταιρείες

Ρωσία: Πάνω από 25 δισ. ευρώ θα αποφέρουν οι 3.500 γερμανικές εταιρείες από τυχόν εθνικοποίησή τους!

Εταιρείες όπως οι Volkswagen, Mercedes, Continental και Lufthansa οι οποίες ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους στη χώρα θα χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ρωσία.

Και μπορεί να λέει «Μένει να δούμε σε ποιον βαθμό θα γίνουν πράξη οι φήμες για εθνικοποίηση ξένης περιουσίας. Πρέπει να περιμένουμε ότι σε τέτοια περίπτωση, όλο τα ανταλλακτικά που βρίσκονται στη Ρωσία θα απαλλοτριωθούν», ο επικεφαλής της Lufthansa Technik Γιοχάνες Μπούσμαν, αλλά το νομοσχέδιο ήδη κατατέθηκε στη Βουλή και εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή.

Πρώτον σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, θα ελεγχθεί εάν οι εταιρίες συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους έναντι των Ρώσων εργαζομένων ή εάν υπάρχουν ενδείξεις ψευδών χρεοκοπιών.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανάφερε ακόμη ότι κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει τον διορισμό εξωτερικής διαχείρισης για τις ξένες εταιρίες που σταματούν την παραγωγή τους στη Ρωσία.

Οι ξένοι ιδιοκτήτες θα έχουν στη συνέχεια προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους – ή να πουλήσουν τις μετοχές τους. Διαφορετικά, η εταιρία σε τρεις μήνες θα δημοπρατείται.

Μέχρι στιγμής μόνο ο Όμιλος Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να εκχωρήσει το μερίδιό του, ύψους 15%, στη ρωσική εταιρία κατασκευής φορτηγών Kamaz. Όλες οι άλλες εταιρίες έχουν θέσει την παραγωγή τους σε κατάσταση αναμονής.

Από την πλευρά της Γερμανίας, η περιφερειακή διευθύντρια της Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων Ανατολικής Ευρώπης, Κριστιάνε Σούμπερτ, προειδοποίησε ότι η εθνικοποίηση δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ρωσίας, αλλά θα δημιουργήσει νέα. «Αυτή τη στιγμή, η παραγωγή είναι σε αδιέξοδο, κυρίως επειδή λείπουν εξαρτήματα. Σε περίπτωση εθνικοποίησης, θα λείπουν επίσης η τεχνογνωσία και η διοίκηση», δήλωσε η κυρία Σούμπερτ στην Tageszeitung.

Οι περίπου 3.500 γερμανικές εταιρίες στη Ρωσία απασχολούν συνολικά περισσότερα από 200.000 άτομα και οι ενδεχόμενες απαλλοτριώσεις αφορούν επενδύσεις άνω των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα περιέλθουν στο ρωσικό κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα μάλιστα με την Wall Street Journal, Ρώσοι εισαγγελείς έχουν έρθει σε επαφή με εταιρίες όπως η Coca Cola, η McDonald’s, η Procter&Gamble και η IBM προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες εάν επιτεθούν με δηλώσεις των υπευθύνων τους στη ρωσική κυβέρνηση. Οι απειλές έχουν κοινοποιηθεί, αναφέρει η εφημερίδα, μέσω τηλεφώνου, επιστολών και προσωπικών επισκέψεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.