ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: «Οι ουκρανικές επιθέσεις στο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας της Ζαπορίζια συνιστούν πυρηνική τρομοκρατία»

Την προσοχή στις ουκρανικές επιθέσεις την περιοχή του σταθμού εφιστούν οι Ρώσοι στον ΔΟΑΕ

Ρωσία: «Οι ουκρανικές επιθέσεις στο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας της Ζαπορίζια συνιστούν πυρηνική τρομοκρατία»

Οι Ρώσοι κάλεσαν εκ νέου τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) να δώσει μια αμερόληπτη αξιολόγηση της κατάστασης γύρω από τον Πυρηνικό Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε (ZNPP) και τις απειλές εναντίον του που προέρχονται από τις συνεχείς επιθέσεις της Ουκρανίας.

«Ζητούμε σθεναρά μια αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης και των πραγματικών απειλών που δημιουργεί το καθεστώς του Κιέβου εν μέσω συνεχιζόμενων βομβαρδισμών στο ZNPP. Η Ουκρανία επιδίδεται σε πυρηνική τρομοκρατία σε κρατικό επίπεδο, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες. Η ΙΑΕΑ αποφεύγει τα ειλικρινή συμπεράσματα για το ποιος είναι υπεύθυνος για τα θανατηφόρα «πυρηνικά παιχνίδια» ενθαρρύνει μόνο την ατιμωρησία και την επιθετικότητα της νεοναζιστικής χούντας του Ζελένσκι» δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

«Για πόσο καιρό θα δηλώνουν πως είναι εναντίον εκβιασμών, αλλά θα κάνουν τα στραβά μάτια στο πού προέρχονται; Ή μήπως προσποιούνται πως είναι ακόμη ασαφές και μη επαληθευμένο, σε μια προσπάθεια να μην έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της συλλογικής Δύσης για υποστήριξη προς τους Ουκρανούς φασίστες» διερωτήθηκε.

Ο Ρώσος κυβερνήτης της Ζαπορίζια, Γεβγκένι Μπαλίτσκι, δήλωσε την Κυριακή ότι η επίθεση της Ουκρανίας στην πόλη Ενέργκονταρ προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά σε μια εγκατάσταση ψύξης του πυρηνικού σταθμού.

Η φωτιά κατασβέστηκε, χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία του σχεδίου. Μετά από επιθεώρηση, οι ειδικοί του ΔΟΑΕ δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την αιτία της πυρκαγιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς, Μιχαήλ Ουλιάνοφ συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι στις 14 Αυγούστου και κάλεσε τον οργανισμό να πει δημόσια ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στο ZNPP.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.