Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στη βορειοδυτική Δημοκρατία Κομί της Ρωσίας, προκαλώντας θύματα, σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή της Δημοκρατίας Κομί.

Η επιτροπή ανέφερε πως υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η πυρκαγιά αποτελεί το τελευταίο περιστατικό σε σειρά πυρκαγιών που έχουν σημειωθεί σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τους τελευταίους μήνες.

Οι φωτιές αυτές συνήθως οφείλονται σε ουκρανικά drones που στοχεύουν τις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας, με στόχο να υπονομεύσουν μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τον πόλεμο της Ρωσίας.

Το διυλιστήριο ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Lukoil, και βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη Ούχτα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημοκρατίας Κομί, Βλαντιμίρ Ούιμπα.

Ο Ούιμπα δήλωσε μέσω Telegram ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από «μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας» και όχι από επίθεση ουκρανικού drone.

Ωστόσο, υπάρχουν υποψίες πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικού drone.

Οι ουκρανικές αρχές δεν παραδέχονται την επίθεση, πιθανώς για να μην αυξηθούν οι εντάσεις μετά την έγκριση των δυτικών συμμάχων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τοπική αρχή του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι 74 άτομα και 22 μονάδες εξοπλισμού συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.