ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ρωσία: Συνελήφθη για διαφθορά διευθύνων σύμβουλος κρατικής εταιρείας στρατιωτικών προμηθειών

Ο Β.Πούτιν «καθαρίζει» τη διαφθορά από τις τάξεις της αμυντικής βιομηχανίας

Ρωσία: Συνελήφθη για διαφθορά διευθύνων σύμβουλος κρατικής εταιρείας στρατιωτικών προμηθειών

Ο Βλαντιμίρ Παβλόφ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στρατιωτικών προμηθειών Voentorg, συνελήφθη με κατηγορίες για απάτη, σύμφωνα με ανακοινώσεις των αρχών στις 1 Αυγούστου.

Η σύλληψη του Παβλόφ έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων περιπτώσεων διαφθοράς στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς αρκετοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη συλληφθεί από τον Απρίλιο.

Η Irina Vovk, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε ότι ο Pavlov, σε συνεργασία με άλλους, πούλησε προϊόντα υγιεινής στον στρατό σε υπερβολικά υψηλές τιμές, αυξάνοντας τα κόστη κατά 400 εκατομμύρια ρούβλια (4,6 εκατομμύρια δολάρια) μέσω κυβερνητικών συμβολαίων μεταξύ 2019 και 2022.

Αυτές οι πρακτικές εκτιμάται ότι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης εγκληματικής ομάδας​.

Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει δει μια αύξηση στις καταγεγραμμένες ποινικές υποθέσεις για δωροδοκία, με πολλές από αυτές να σχετίζονται με παράνομες απολύσεις από την υπηρεσία μέσω δωροδοκίας.

Μόνο στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, οι υποθέσεις αυτές έχουν τριπλασιαστεί μέσα σε πέντε μήνες του 2024.

Σημαντικό ποσοστό αυτών των υποθέσεων σχετίζεται με την 8η Συνδυασμένη Στρατιά και την 58η Συνδυασμένη Στρατιά, με πάνω από 100 περιπτώσεις δωροδοκίας να έχουν καταγραφεί​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκστρατεία κατά της διαφθοράς ξεκίνησε με τη σύλληψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Τιμούρ Ιβάνοφ, και από τότε έχει επεκταθεί περιλαμβάνοντας διάφορους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.