ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Ρωσία: Συνελήφθη ο αντιστράτηγος Ιβάν Ποπόφ για σύμπραξη με τη Βάγκνερ στην εξέγερση του περασμένου Ιουνίου

Είχε διατελέσει διοικητής της 58ης Στρατιάς

Ρωσία: Συνελήφθη ο αντιστράτηγος Ιβάν Ποπόφ για σύμπραξη με τη Βάγκνερ στην εξέγερση του περασμένου Ιουνίου

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύλληψη του πρώην διοικητή της 58ης στρατιάς, Αντιστράτηγου Ιβάν Ποπόφ.

Ο Ποπόφ, που είχε απομακρυνθεί από τη θέση του το 2023, κατηγορείται για «προδοσία» και «υποκίνηση εξέγερσης», σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Ο στρατηγός Ιβάν Πόποφ, γνωστός με το κωδικό όνομα «Σπάρτακος» είχε αναφέρει σε ανώτερους αξιωματούχους της ρωσικής άμυνας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι στρατιώτες του, όπως η έλλειψη εξοπλισμού ανίχνευσης πυροβολικού και η μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η δήλωσή του ότι «μαχόμαστε για την πατρίδα μας, ενώ οι ηγέτες μας μας προδίδουν» είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με αναφορές, ο Ποπόφ είχε συμπράξει με τον αρχηγό της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά την εξέγερση του περασμένου Ιουνίου.

Οι δηλώσεις του Ποπόφ μεταδόθηκαν μέσω του Telegram από τον Ρώσο βουλευτή Αντρέι Γκουρούλιεφ, ο οποίος είχε αναλάβει τη διοίκηση της 58ης στρατιάς στο παρελθόν και υποστήριζε τις απόψεις του Ποπόφ​​.

Η σύλληψη του Ποπόφ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της ρωσικής κυβέρνησης να απομακρύνει από τις καίριες θέσεις του στρατεύματος φωνές εναντίον του πολέμου και πιθανά προβληματικούς χαρακτήρες, ενώ η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της και να προσπαθεί για την ενίσχυση της στρατιωτικής ηγεσίας της εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Ουκρανία, με τις εσωτερικές αναδιατάξεις να δείχνουν την διαφορετική προσέγγιση της κατάστασης από τη ρωσική κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.