ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Ρωσία: Βάζει στο στόχαστρο τα αμερικανικά RQ-4B Global Hawk που πετούν στη Μαύρη Θάλασσα!

Η Μόσχα προειδοποίησε για «ηχηρή απάντηση» στις επιχειρήσεις των αμερικανικών UAV που παρέχουν συνταγμένες στόχων στους Ουκρανούς

Ρωσία: Βάζει στο στόχαστρο τα αμερικανικά RQ-4B Global Hawk που πετούν στη Μαύρη Θάλασσα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στις 28 Ιουνίου 2024, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έχει διατάξει τη ρωσική Αεροπορία να αναπτύξει μέτρα για την αντιμετώπιση των «προκλήσεων» από αμερικανικά UAV μεγάλου υψομέτρου που επιχειρούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι τα UAV χρησιμοποιούνται για αναγνώριση και για τον εντοπισμό στόχων για τα «υψηλής ακρίβειας όπλα» που παρέχονται στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από δυτικά κράτη.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι οι πτήσεις αυτών των drones αυξάνουν τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, καθώς επιχειρούν σε περιοχή που έχει γίνει βασικό πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επεισοδίου, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα είναι υπεύθυνες για τις συνέπειες.

«Αυτό δείχνει την αυξανόμενη συμμετοχή των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 «Τέτοιες πτήσεις αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα επεισοδίων στον εναέριο χώρο με αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα είναι υπεύθυνες για αυτό.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.