ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Ρωσία: Υπέρ της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ο ένας στους τρεις Ρώσους πολίτες

Παρά το γεγονός ότι το 52% του ρωσικού πληθυσμού είναι «γενικά» κατά των πυρηνικών όπλων

Ρωσία: Υπέρ της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ο ένας στους τρεις Ρώσους πολίτες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιουνίου από το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Levada, το 34% των Ρώσων θα υποστήριζε ένα πυρηνικό χτύπημα εναντίον της Ουκρανίας.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 10% των ερωτηθέντων υποστηρίζει «συγκεκριμένα» την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο, ενώ ακόμη 24% θεωρεί «μάλλον σκόπιμη» την χρήση τους.

Επισημαίνεται ότι το ποσοστό των υποστηρικτών της χρήσης πυρηνικών όπλων αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 5% και συνιστά ρεκόρ από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Παράλληλα κατά της γενικής χρήσης πυρηνικών όπλων εξακολουθεί να τάσσεται η πλειοψηφία των Ρώσων σε ποσοστό 52%.

Πρόσφατα ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι σκέφτεται πιθανές αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο αυτή τη στιγμή προϋποθέτει τη χρήση πυρηνικών όπλων σε απάντηση για ενέργειες εκ μέρους του υποτιθέμενου εχθρού, όπως επίσης και σε περίπτωση απειλής «της ίδιας της ύπαρξης του κράτους».

Ωστόσο για πρώτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο καταγράφηκε αισθητή αύξηση του ποσοστού των υποστηρικτών των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία.

Το 58% των ερωτηθέντων όπως ανακοίνωσε σήμερα το Levada τάσσεται υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί καθ όλη την περίοδο των δημοσκοπήσεων.

Το ποσοστό αυτό για παράδειγμα στις δημοσκοπήσεις του Οκτωβρίου του 2022 και του Νοέμβριου του 2023 ανέρχονταν στο 57%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Levada, η άποψη για την ανάγκη να αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες εκφράζεται συχνότερα από τις γυναίκες (64%), τους νέους Ρώσους (66% ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών), εκείνους που μόλις και μετά βίας έχουν να φάνε (64%), τους αγρότες (65%), εκείνους που αποδοκιμάζουν τις δραστηριότητες του Πούτιν ως προέδρου (75%) και εκείνους που εμπιστεύονται τις πληροφορίες από τα κανάλια του YouTube (65%).

Παράλληλα το 37% θεωρεί ότι οι στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας πρέπει να συνεχιστεί.

Υπέρ της άποψης να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας τάσσονται περισσότερο οι άνδρες συνολικά (47%), οι άνδρες ηλικίας 55 ετών και άνω σε ποσοστό 40%, οι πιο ευκατάστατοι Ρώσοι (το 40% των οποίων είναι σε θέση να έχουν είδη μακράς χρήσης), εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι τα πράγματα στην χώρα βαίνουν προς την ορθή κατεύθυνση (44%) εκείνοι που εγκρίνουν την πολιτική του προέδρου (40%) και εκείνοι που θεωρούν αξιόπιστη την ενημέρωση της τηλεόρασης (42%).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 65% των Ρώσων επιρρίπτουν την ευθύνη για τον θάνατο των ανθρώπων και τις καταστροφές στην Ουκρανία στις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ ένας στους δέκα θεωρεί υπεύθυνη την Ουκρανία και μόνο το 6% θεωρεί υπεύθυνη την Ρωσία.

Τo Levada επισημαίνει ότι μέσα σ’ ένα χρόνο το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι για τον θάνατο των ανθρώπων στην Ουκρανία ευθύνονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξήθηκε κατά 10%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης το 58% θεωρούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.