ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσικά μαχητικά στην Λευκορωσία έτοιμα να πλήξουν τα δυτικά κομβόι όπλων για την Ουκρανία

Ρωσική προειδοποίηση σε ΝΑΤΟ: Μη στέλνετε άλλα φορτία όπλων – Θα τα βομβαρδίσουμε

Ρωσικά μαχητικά στην Λευκορωσία έτοιμα να πλήξουν τα δυτικά κομβόι όπλων για την Ουκρανία

Έτοιμη είναι η ρωσική Αεροπορία για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά κομβόι που μεταφέρουν όπλα για την Ουκρανία, όπως προειδοποίησε σήμερα ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός:

«Γεμίζοντας την Ουκρανία με δυτικά όπλα, απλώς περιπλέκει την κατάσταση και καθιστά τα κομβόι όπλων νόμιμους στόχους για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις» και συνέχισε λέγοντας:

«Έχουμε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενορχηστρωμένη αποστολή όπλων στην Ουκρανία από διάφορες χώρες, δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, αλλά μια ενέργεια που μετατρέπει τις αντίστοιχες συνοδείες σε νόμιμους στόχους».

Η ρωσική προειδοποίηση ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για  νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία που ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με υπόμνημά του προς τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν.

Η άμεση στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει  αντιαρματικά, αντιεροπορικά συστήματα και φορητά όπλα, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι πέραν των όπλων, τα κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτική εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει το CNN η ρωσική Αεροπορία εξαπολύει επιθέσεις πλέον από το έδαφος της Λευκορωσίας, εν μέσω αυξανόμενων εικασιών ότι η Λευκορωσία μπορεί να στείλει τις δικές της δυνάμεις για να εισβάλουν στην Ουκρανία.

Ο τακτικός διευθυντής του ΝΑΤΟ Denis Guillaume είπε στο προσωπικό του CNN που βρίσκονταν σε  μια Μοίρα του ΝΑΤΟ κάπου στις Βαλτικές Δημοκρατίες ότι το ραντάρ σε ένα από τα αεροπλάνα εντόπισε «περίπου δώδεκα ρωσικά μαχητικά που βρίσκονταν στη Λευκορωσία ακριβώς βόρεια του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ», ώρες πριν την εκδήλωση της επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό.

Σε άλλα περιστατικά, ρωσικά αεροσκάφη από τη Λευκορωσία επιχείρησαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο την Παρασκευή, σε αυτό που η ουκρανική Αεροπορία ισχυρίστηκε ότι ήταν μια προσπάθεια δημιουργίας προσχημάτων  για εισβολή της Λευκορωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, ο τεχνικός διευθυντής της αποστολής του ΝΑΤΟ είπε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ρωσικών αεροσκαφών που είχαν δει να εισέρχονται στον ουκρανικό εναέριο χώρο από την αρχή του πολέμου προέρχονταν από τη Λευκορωσία, προσθέτοντας ότι σε μια περίπτωση, το ΝΑΤΟ είδε περίπου 20 ρωσικά μαχητικά. Να πετούν στην Ουκρανία προς το Κίεβο από τη Λευκορωσία.

Τώρα με την προειδοποίηση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας μια επίθεση της ρωσικής Αεροπορίας κατά κομβόι όπλων που εισέρχεται από την Πολωνία είναι ένα πολύ πραγματικό σενάριο.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν παραδώσει περί τους 27.000 Α/Τ πυραύλους στο Κίεβο και περί τους 2.000 αντιαεροπορικούς κάτι που η Μόσχα  δεν μπορεί να δεχθεί καθώς δημιουργούν προβλήματα και φθορά στις ρωσικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/GregDresden/status/1502709067176939526

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.