ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ρωσικά υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης Su-34 ισοπεδώνουν ουκρανικούς στόχους στο Kucherovka (βίντεο)

Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει και την εκκαθάριση του Σελίντοβο

Ρωσικά υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης Su-34 ισοπεδώνουν ουκρανικούς στόχους στο Kucherovka (βίντεο)

Ρωσικά Su-34 πραγματοποίησαν επίθεση σε σημεία της 116ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο χωριό Kucherovka, στην περιοχή Kharkov. 

Οι Ρώσοι άρχισαν την εκκαθάριση του Σελίντοβο (Ποκρόβσκ) και μπαίνουν και στο Κουράκοβο!

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την εκκαθάριση του Σελίντοβο εισβάλλοντας από την βόρεια και από την ανατολική πλευρά.

Το Σελίντοβο έχει το ίδιο μέγεθος με την πόλη του Ποκρόβσκ και αν πέσει την αφήνει εκτεθειμένη καθώς λόγω της θέσης της δεν μπορεί να αντιτάξει ισχυρή αντίσταση.

Για πολλούς αναλυτές το Σελίντοβο είναι ουσιαστικά ολόκληρη η άμυνα του Ποκρόβσκ.

Ρωσικές μονάδες κατάφεραν να προχωρήσουν στα βόρεια προάστια του Σελίντοβο και στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Ουκρανοί έχουν οχυρωθεί στα πολυώροφα κτίρια της πόλης στα οποία ακόμα οι Ρώσοι δεν έχουν φτάσει καθώς εκκαθαρίζουν της πρώτες γραμμές άμυνας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν δημιουργηθεί σε μονοκατοικίες.

Ο Ρωσικός Στρατός προελαύνει και στο Βισνεβόε από την πλευρά του σιδηροδρόμου στην δυτική κατεύθυνση.

Ουκρανοι στρατιώτες από την φρουρά του Σελίντοβο λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκόψει όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού εκτός από έναν.

«Στην περιοχή το σενάριο θυμίζει Βούλενταρ. Ο εχθρός έχει κόψει όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού, έχει μείνει μόνο ένας, που είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί κανείς.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε αυτήν την πόλη, γιατί αν τη χάσουμε , τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα και ανοίγει ο δρόμος προς το Ποκρόβσκ»

Σήμερα όμως οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν λίγο βορειότερα στην πόλη Χιρνίκ και ήδη έχουν φτάσει στο κέντρο της.

Πρόκειται για την ανατολική «πόρτα» του Κουράκοβο.

Μία άλλη ρωσική δύναμη κατευθύνθηκε δυτικά του Κουράκοβο για να χτυπήσει και από εκείνη την πλευρά.

Να σημειωθεί ότι Κουράκοβο και Σελίντοβο-Ποκρόβσκ, αποτελούν τα τελευταία προπύργια των Ουκρανών στο νότιο Ντόνμπας.

Όταν αυτά καταληφθούν η Ρώσοι θα έχουν ενοποιήσει τις ενσωματωμένες περιοχές και θα έχουν πετύχει τον άνετο ανεφοδιασμό τους, σχεδόν μέχρι τις δίδυμες πόλεις του Βορρά Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ, αφού σύντομα αναμένεται και η πτώση των πόλεων Τορέτσκ και Τσάσιβ Γιαρ!

Μετά θα μπορούν να στραφούν στις δύο εναπομείνασες μεγάλες πόλεις χωρίς αντιπερισπασμό και με μεγάλη ευκολία σε ότι αφορά την διάθεση των δυνάμεων τους.

Άλλωστε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πόλεις που θα έχουν καταλάβει ως φρούρια ακριβώς όπως έκαναν πριν και οι Ουκρανοί για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιθετική προσπάθεια από το Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη διαφορά όμως ότι οι Ρώσοι διαθέτουν εφεδρείες και αφθονία σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.