ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ρώσοι μπήκαν στα προάστια του Ποκρόβσκ – Πάνω από 600 Ουκρανοί, Σουηδοί και Αμερικανοί οι απώλειες στην Πολτάβα

Το αεροπορικό κέντρο εξαϋλώθηκε

Οι Ρώσοι μπήκαν στα προάστια του Ποκρόβσκ – Πάνω από 600 Ουκρανοί, Σουηδοί και Αμερικανοί οι απώλειες στην Πολτάβα

(Aνανέωση – Αρχικό κείμενο 19.29): Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στα πρώτα οικιστικά συγκροτήματα των βορειοανατολικών προαστίων του Ποκρόβσκ, μετά την κατάρρευσης της ουκρανικής αμυντικής γραμμής σε Καλίνοβο, Πτίτσιγιε, Μεμρίκ και Καρλόβκα.

Φαίνεται ότι ξεκινά η κυρίως μάχη για την κατάληψη του βασικότερου και τελευταίου οχυρού των Ουκρανών στο Ντονέτσκ, την μεγαλύτερη περιφέρεια της περιοχής που καλείται Ντονμπάς ή Νέα Ρωσία (η δεύτερη περιφέρεια είναι το Λουγκάνσκ).

Απέχουν ακόμα 11 χλμ. από το κέντρο της κωμόπολης.

Τώρα επόμενος στόχος των ρωσικών δυνάμεων στο Ποκρόβσκ είναι η εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από την γραμμή Ουκράινσκ-Γκορνιάκ, έτσι ώστε να εγκαταλείψουν οι στρατιώτες του Κιέβου ολόκληρη την επικράτεια ανατολικά του ποταμού Βόλτσια στον τομέα μεταξύ Καρλόβκα και Κρασνογκορόβκα.

Όλα αυτά ενώ το σοκ των Ουκρανών από το ρωσικό πυραυλικό κτύπημα με Iskander-M στην Πολτάβα, προκάλεσε τις μεγαλύτερες απώλειες Ουκρανών και ΝΑΤΟϊκών, στα 2,5 χρόνια του πολέμου στην Ουκρανία.

Το κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης, όπου βρίσκονταν δεκάδες εκπαιδευτές χωρών του ΝΑΤΟ, απλά εξαερώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του.

Το κτίριο στέγαζε στρατιώτες και μισθοφόρους την στιγμή που εκπαιδεύονταν σε νέα συστήματα όπως τα ASC 890 AWACS (σουηδική έκδοση του ERIEYE) που αναμένεται να εκχωρηθεί στην ουκρανική Αεροπορία.

Οι αναφορές πλέον μιλούν για πάνω από 600 νεκρούς και τραυματίες με πολλούς να είναι εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ, όπως Αμερικανοί και Σουηδοί.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης αναφέρει ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν μπλοκάρει από τα θύματα ενώ χάος δημιουργήθηκε στους δρόμους.

«Μέχρι τώρα, ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης, 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 219 τραυματίστηκαν, ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», σημείωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος νωρίτερα για τα χτυπήματα που σημειώθηκαν σε εκπαιδευτικό στρατιωτικό ίδρυμα στην Πολτάβα, αλλά αναφέρεται μόνο στους πολίτες: Ο αριθμός των απωλειών κρατείται απόρρητος, αλλά οι υποκλοπές μιλούν για 200 νεκρούς και 400 τραυματίες!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, την ώρα της επίθεσης, η εκπαιδευτική διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη στο ίδρυμα την ώρα του χτυπήματος.

«Στις 9:08 σήμανε συναγερμός, όλοι κινήθηκαν προς το καταφύγιο, ωστόσο λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του συναγερμού ακούστηκαν εκρήξεις. Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στην Πολτάβα μελετώνται. Είναι πλέον γνωστό ότι δεν υπήρχαν ουρές κατά τη στιγμή της έκρηξης. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή στον Αρχιεπιθεωρητή να διεξάγει επειγόντως επίσημη έρευνα» είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.