ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σφοδρή επίθεση οκτώ ουκρανικών Ταξιαρχιών στο Χάρκοβο – Κίνδυνος διάσπασης της ρωσικής αμυντικής γραμμής

Βίντεο: Ακόμη ένα αμερικανικό Μ1Α1 καταστρέφεται από ρωσικό drone

Σφοδρή επίθεση οκτώ ουκρανικών Ταξιαρχιών στο Χάρκοβο – Κίνδυνος διάσπασης της ρωσικής αμυντικής γραμμής

Οκτώ ουκρανικές Ταξιαρχίες επιτέθηκαν στην ρωσική γραμμή εφόδου στην περιοχή του Χάρκοβου και προσπαθούν να καταστρέψουν τις ρωσικές επιτιθέμενες (από την Μεγάλη Παρασκευή, 4 Μαΐου)  δυνάμεις που έχουν διεισδύσει στο ουκρανικό έδαφος,

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι η «Ομάδα Μάχης Βορράς»  του ρωσικού Στρατού απέκρουσε την μεγάλη ουκρανική επίθεση και οι δυνάμεις του Κιέβου απώλεσαν τρεις λόχους, αλλά τα πράγματα δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Η ουκρανική επίθεση συνεχίζεται και θα περάσουν αρκετές ημέρες για να ξεκαθαριστεί αν απέτυχε ή πέτυχε. Το ουκρανικό πυροβολικό έχει κτυπήσει καίρια τις ρωσικές θέσεις σε δύο τουλάχιστον τοποθεσίες, αλλά η δύναμή του είναι πολύ περιορισμένη πλέον, λόγω ελάχιστων πυρομαχικών.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

«Μονάδες της Ομάδας Μάχης Βορράς έπληξαν το προσωπικό και τον εξοπλισμό της 41ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, της 57ης Μ/Κ ταξιαρχίας, της 92ης Α/Μ ταξιαρχίας, της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού, της 34ης, 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών,  και της 120ης και 127ης ταξιαρχίας Άμυνας του Nesk κοντά στον οικισμούς, Volchansk, Staritsy, Tikhoye, Garbuzovka και Belyi Kolodez στην περιοχή του Χαρκόβου.

Πέντε επιθέσεις από σχηματισμούς της 92ης ταξιαρχίας επίθεσης και  της 71ης ταξιαρχίας Jaeger των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων απωθήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Στην ανακοίνωση πάντως δεν αναφέρεται η καταστροφή ενός ακόμη αμερικανικού άρματος μάχης Μ1Α1 ABRAMS.

Σύμφωνα με το ρωσικό Επιτελείο, ο εχθρός έχασε έως και 175 στρατιωτικούς, ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο HUMVEE, καθώς και τρία αυτοκίνητα.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν το χωριό Chigari στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ

Παράλληλα μονάδες της  «Ομάδας Μάχης Κέντρο» της Ρωσίας απελευθέρωσαν το χωριό Chigari στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, συμπλήρωσε  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες της  Ομάδας Μάχης Κέντρο απελευθέρωσαν τον οικισμό Chigari της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και βελτίωσαν την τακτική κατάσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Ομάδα Μάχης Νότος κατέστρεψε  9 αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού και οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε έως και 380 στρατιωτικούς και ένα άρμα μάχης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι μονάδες της Ομάδας Μάχης Νότος  βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και επίσης προκάλεσαν σημαντικές φθορές στο  ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της  24ης, 28ης, 93ης μηχανοποιημένης, 79ης Α/Μ,  46ης Α/Μ ταξιαρχίες  των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στους οικισμούς Zaliznyanskoye, Chasov Yar , Kurdyumovka, Katerynovka, Elizavetovka, Kurakhovo και Maksimilyanovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 380 στρατιωτικούς, ένα άρμα και 14 οχήματα. Κατά τη διάρκεια της μάχης καταστράφηκαν τα ακόλουθα όπλα: ένα Α/Κ σύστημα πυροβολικού των  155 χιλιοστών M109 Paladin, αμερικανικής κατασκευής,: ένα Ρ/Κ πυροβόλο των 155 χλστ. M777 αμερικανικής κατασκευής και ένα FH-70 βρετανικής κατασκευής, τέσσερα πυ6ροβόλα των 152 χλστ. και πυροβόλα D-20, οβίδα Msta-B των 152 χλστ.

Την ίδια ώρα η  «Ομάδα Μάχης Δνείπερου»  αντιμετώπισε επιτυχώς  3 ταξιαρχίες  του ουκρανικού Στρατού τις τελευταίες 24 ώρες με απώλειες 100 Ουκρανών στρατιωτών.

«Μονάδες της ομάδας μάχης Dnepr αντιμετώπισαν επιτυχώς  σχηματισμούς της 141ης Ταξιαρχίας Πεζικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 124ης Ταξιαρχίας Άμυνας στις περιοχές των οικισμών Novoandreyevka, στην περιοχή Zaporozhye, Ivanovka, Tokarevka, και Anto. στην περιοχή της Χερσώνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ουκρανικός Στρατός έχασε έως και 340 στρατιώτες στη ζώνη ευθύνης του Κέντρου Μάχης μαζί με 3 Μ777, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika των 122 χλστ., δύο πυροβόλα M119 των 105 αμερικανικής κατασκευής, και ένα ραντάρ αντιπυροβολικού  AN/TPQ -50.

Τέλος η Ομάδα Μάχης Ανατολή του ρωσικού Στρατού παίρνει πιο τις τελευταίες 24 ώρες, κατέλαβε  πλεονεκτικές θέσεις και αντιμετώπισε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό τριών ταξιαρχιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι μονάδες της Ρωσικής Ομάδας Μάχης Ανατολή κατέλαβαν πλεονεκτικές θέσεις και επίσης προκάλεσαν απώλειες  στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 72ης, 116ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 102ης ταξιαρχίας στις περιοχές των οικισμών Ugledar, Velikaya Novoselka, Vodyanoye. Storozhevoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Gulyaypole και Staroukrainka στην περιοχή Zaporozhye», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουκρανοί της 110 ταξιαρχίας κάνουν έκκληση για έρανο προκειμένου να αγοράσουν διόπτρες νυκτερινής όρασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.