ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρώσος αξιωματούχος: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη»

«Η πιθανότητα το κράτος μας να συρθεί σκόπιμα σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά»

Ρώσος αξιωματούχος: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη»

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματικός Βλαντίμιρ Ζαρούντνιτσκι, σε άρθρο του για την έκδοση του υπουργείου Άμυνας «Στρατιωτική Σκέψη», προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι τα λεγόμενα του Ζαρούντνιτσκι έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν με τις οποίες απειλούσε τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει Στρατό στην Ουκρανία.

«Η πιθανότητα μιας κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία -από την αύξηση αυτών που συμμετέχουν σε ‘πληρεξούσιες δυνάμεις’, οι οποίες χρησιμοποιούνται για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, μέχρι έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο στην Ευρώπη- δεν μπορεί να αποκλεισθεί», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, σύμφωνα με το RIA.

«Η κύρια πηγή στρατιωτικών απειλών εναντίον του κράτους μας είναι η αντιρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, οι οποίοι διεξάγουν ένα νέο τύπο υβριδικού πολέμου για να εξασθενήσουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, να περιορίσουν την κυριαρχία της και να καταστρέψουν την εδαφική ακεραιότητά της», φέρεται να δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ζαρούντνιτσκι.

«Η πιθανότητα το κράτος μας να συρθεί σκόπιμα σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζαρούντνιτσκι υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο που η Ρωσία οργανώνει τις ένοπλες δυνάμεις και την ασφάλειά της, πρόσθεσε το RIA, μεταξύ άλλων δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο να ανταποκρίνεται σ’ αυτές που αποκάλεσε φιλικές χώρες ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας και να ενώσει το σύνολο της ρωσικής κοινωνίας γύρω από τις αμυντικές ανάγκες της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.