Ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε ότι ο πύραυλος που χτύπησε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στο Κίεβο εκτοξεύθηκε πιθανότατα από ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας NASAMS, το οποίο προμήθευσε η Νορβηγία στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος δυτικών χωρών, ο Νεμπένζια τόνισε ότι περιμένει αντίδραση από την κυβέρνηση της Νορβηγίας σχετικά με τη χρήση των συστημάτων αυτών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επίσης ανέφερε πως επιβεβαιώθηκε ότι το νοσοκομείο Okhmadit χτυπήθηκε από πύραυλο NASAMS δυτικής κατασκευής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι το περιστατικό χρησιμοποιήθηκε ως υπόβαθρο για τη συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι στόχευσε σκόπιμα πολιτικές υποδομές, ισχυριζόμενη ότι η ζημιά προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο αντιαεροπορικής άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ουκρανοί κατηγόρησαν τη Ρωσία για επίθεση σε πολιτικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο, ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Okhmadit, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι επιθέσεις ήταν ακριβείς και στόχευαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας