ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ 

Πλήθος κόσμου να τρέχει να σωθεί φοβούμενος για τις επιθέσεις από τον Λίβανο

Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ 

Σειρήνες φέρεται πως ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ, με τον IDF να κάνει λόγο για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα τελευταία λεπτά σειρήνες ηχούν λόγω ρουκετών, απειλώντας περιοχές του κεντρικού Ισραήλ όπως και το Τελ Αβίβ, γεγονός που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Ισραηλινούς σε καταφύγια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης πως προσπάθειες αναχαίτισης έγιναν απέναντι σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Χ φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει να σωθεί φοβούμενος για τις επιθέσεις από τον Λίβανο.

Τα χτυπήματα στον βόρειο Λίβανο

Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανέφερε πως μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα και το Βόρειο τμήμα της.

Συγκεκριμένα με βάση τα όσα αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση έχει χτυπηθεί από μαχητικά του Ισραήλ πολυκατοικία στο χωριό Αιτού στην επαρχία της Σγάρτα. Από το χτύπημα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βορράς του Λιβάνου δεν είναι προπύργιο της σιιτικής Χεζμπολάχ και η περιοχή που έχει χτυπηθεί αποτελεί διαχρονικά σημείο στο οποίο διαμένουν χριστιανικοί πληθυσμοί και συγκεκριμένα μαρωνίτες καθολικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.