ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Βηρυτός: Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν ολόκληρη συνοικία για να σκοτώσουν τον γαμπρό του Χ.Νασραλά – 22 οι νεκροί και ο γαμπρός σώος (upd)

Στους 117 έφτασαν οι τραυματίες

Βηρυτός: Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν ολόκληρη συνοικία για να σκοτώσουν τον γαμπρό του Χ.Νασραλά – 22 οι νεκροί και ο γαμπρός σώος (upd)

Ισραηλινό χτύπημα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Βηρυτού που στόχο είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον γαμπρό του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χ.Νασράλα, του αποκαλούμενου υπουργού Άμυνας της οργάνωσης, Β.Σαφάα.

Σύμφωνα με τρεις πηγές από τις αρχές ασφαλείας της Χεζμπολάχ, ο Σαφάα είναι σώος.

Από την άλλη τουλάχιστον 22 άνθρωποι οι νεκροί και άλλοι 117  οι τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση αυτή.

Στο στόχαστρο μπήκαν οι γειτονικές, πυκνοκατοικημένες συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι. Η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου έδειξε πυκνό καπνό να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα.

Πυκνός καπνός υψώνεται από το σημείο, αφού προηγουμένως ακούστηκαν πύραυλοι να περνούν πάνω από την πόλη.

Η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας κάτι που σημαίνει ότι η ισραηλινή πλευρά δεν στοχεύει μόνο την Χεζμπολάχ (που κυριαρχεί στα νότια) αλλά κάθε λιβανέζικη οντότητα που μπορεί να συμμαχήσει μαζί τους.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί στα βόρεια της Γάζας, ειδικότερα – όπως επισημαίνει ο IDF – ήταν έφεδροι οι δύο ηλικίας 32 ετών και ο τρίτος 37 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.