ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς χθες! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Σκοτώθηκε Ρώσος στρατηγός στη Ζαπορίζια

Πιθανότατα σκοτώθηκε από πύραυλο κρουζ Storm Shadow

Σκοτώθηκε Ρώσος στρατηγός στη Ζαπορίζια

Στα πλαίσια της ουκρανικής αντεπίθεσης, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες Δευτέρα ότι μια ουκρανική πυραυλική επίθεση στο νότιο μέτωπο της Ζαπορίζια σκότωσε έναν από τους έμπειρους Ρώσους στρατηγούς.

«Ως αποτέλεσμα της εχθρικής επίθεσης με πυραύλους, ο Αρχηγός του Επιτελείου της 35ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, Ταγματάρχης Σεργκέι Γκοριάτσεφ, σκοτώθηκε», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ο μπλόγκερ Βόενκορ.

Ο Γκοριάτσεφ, ένας έμπειρος και παρασημοφορημένος διοικητής, ηγήθηκε στο παρελθόν των ρωσικών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας της Υπερδνειστερίας.

Ο Βόενκορ πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τους εκπροσώπους της διοίκησης της Ενωμένης Ομάδας Δυνάμεων (S), ο στρατός έχασε σήμερα έναν από τους λαμπρότερους και πιο αποτελεσματικούς στρατιωτικούς ηγέτες».

Αρκετοί Ρώσοι πολεμικοί μπλόγκερ ανέφεραν ότι ο Γκοριάτσεφ πιθανότατα σκοτώθηκε από πύραυλο κρουζ Storm Shadow που παρείχε στην Ουκρανία το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη τον αναφερόμενο θάνατο του Γκοριάτσεφ πιστεύεται ωστόσο, ότι περισσότεροι από δώδεκα Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.