ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σλοβακία: Έρευνες από την κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίτσο για παράνομη μεταφορά μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία

Κατά πάσα πιθανότητα οι ευθύνες βαρύνουν τον πρώην υπουργό Άμυνας Jaroslav Nagy

Σλοβακία: Έρευνες από την κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίτσο για παράνομη μεταφορά μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την παράνομη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Igor Meliher, ανακοίνωσε ότι η έρευνα στοχεύει τον πρώην υπουργό Άμυνας Jaroslav Nagy, κατηγορώντας τον για μη εξουσιοδοτημένη μεταφορά στρατιωτικών πόρων.

Σύμφωνα με τον Meliher, η σλοβακική νομοθεσία απαγορεύει στους αποσυρθέντες κυβερνητικούς αξιωματούχους να λαμβάνουν αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής.

Ο Nagy, τη στιγμή της μεταφοράς, δεν είχε την εξουσία να εκτελέσει τέτοιες ενέργειες.

«Η αλήθεια ήρθε στο φως. Μαχητικά MiG-29 μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία παράνομα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σλοβακίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάλυση εμπειρογνωμόνων που να δικαιολογεί τη μεταφορά αυτή.

Η διαμάχη ξεκίνησε την άνοιξη του 2023, όταν, παρά την απαγόρευση διεθνών συναλλαγών από το Σλοβακικό Κοινοβούλιο μετά από ψηφοφορία δυσπιστίας στην κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2022, 13 μαχητικά MiG-29 και συστήματα αεράμυνας Kub μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Νοέμβριο του 2023, η Σλοβακία ακύρωσε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 40 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία, το οποίο περιλάμβανε πυρομαχικά και εξοπλισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.