ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σλοβακία: Ο Ρ.Φίτσο απειλεί την Ουκρανία με διακοπή της προμήθειας πετρελαίου

Θα αναστείλει τις προμήθειες πετρελαίου στην Ουκρανία εάν δεν αποκατασταθεί η διέλευση των ρωσικών καυσίμων

Σλοβακία: Ο Ρ.Φίτσο απειλεί την Ουκρανία με διακοπή της προμήθειας πετρελαίου

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, ανακοίνωσε ότι το διυλιστήριο Slovnaft θα αναστείλει τις προμήθειες πετρελαίου προς την Ουκρανία εάν δεν αποκατασταθεί η διέλευση του ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρούζμπα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουκρανία κατά της ρωσικής εταιρείας Lukoil, που έχει οδηγήσει σε μείωση κατά 40% της ποσότητας πετρελαίου που λαμβάνει η Σλοβακία για επεξεργασία.

Ο Φίκο χαρακτήρισε τις κυρώσεις ως επιζήμιες για τις χώρες της ΕΕ και όχι για τη Ρωσία, και έχει δηλώσει ότι η Σλοβακία δεν σκοπεύει να γίνει «όμηρος των ουκρανο-ρωσικών σχέσεων»​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προμήθειες από το διυλιστήριο Slovnaft αποτελούν σχεδόν το 10% της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου της Ουκρανίας, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της συνέχισης της διέλευσης των ρωσικών καυσίμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.