ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σλοβάκος ΥΠΕΞ: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της Ουκρανίας αν μας αποκλείσει από το ρωσικό πετρέλαιο»

Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα ζήτησαν διαβουλεύσεις με το Κίεβο ενόψει της αναστολής μεταφοράς του ρωσικού πετρελαίου

Σλοβάκος ΥΠΕΞ: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της Ουκρανίας αν μας αποκλείσει από το ρωσικό πετρέλαιο»

Η Σλοβακία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες της νομοθεσίας της ΕΕ για να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα εν μέσω της αναστολής της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από το Κίεβο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της, Γιουράι Μπλανάρ.

Η Ουκρανία διέκοψε τη μεταφορά πετρελαίου από τη ρωσική Lukoil στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία μέσω του εδάφους της λόγω της εγγραφής της εταιρείας στη μαύρη λίστα από το Κίεβο.

Το πετρέλαιο παραδίδεται σε αυτές τις χώρες μέσω του πετρελαιαγωγού Ντρουζμπά που διέρχεται από το έδαφος της χώρας.

«Δεν δεχόμαστε να μετατραπεί η Σλοβακία σε πολιτικό εργαλείο κατά της Ουγγαρίας ή οποιουδήποτε άλλου κράτους. Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τους εαυτούς μας και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες του ευρωπαϊκού δικαίου. Θα υπερασπιστούμε ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κυρίαρχου εθνικού μας κράτους» ο υπουργός έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας επιβεβαίωσε τη δήλωση του Ούγγρου ομολόγου του ότι η Βουδαπέστη και η Μπρατισλάβα ζήτησαν διαβουλεύσεις με το Κίεβο με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει της αναστολής της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θεωρούμε τα μέτρα που εισήγαγε η Ουκρανία σε σχέση με τον τερματισμό της μεταφοράς πετρελαίου από τη Lukoil, που προμηθεύεται στη Σλοβακία και την Ουγγαρία, ως προφανή παραβίαση της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας. Υποβάλαμε αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, προτρέποντας να ληφθούν μέτρα για αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Μπλάναρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.