Νωρίς το πρωί της Κυριακής 19/5 ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε ότι «κατέστειλε ένα πραξικόπημα» και συνέλαβε τους αυτουργούς του, περιλαμβανομένων αρκετών ξένων, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ενόπλων με στρατιωτική ένδυση και φρουρών στενού συμμάχου του προέδρου του Κονγκό στην πρωτεύουσα Κινσάσα. 

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν αρχικά ότι οι ένοπλοι ήταν Κογκολέζοι στρατιώτες, διορθώνοντας στην συνέχεια ότι συνδέονταν με τον αυτοεξόριστο ηγέτη της αντιπολίτευσης Κρίστιαν Μαλάνγκα, ο οποίος στην συνέχεια ανήρτησε στο Facebook ένα βίντεο, στο οποίο εκτοξεύει απειλές κατά του προέδρου Φέλιξ Τσισεκέντι.

«Φέλιξ τέλειωσες. Ερχόμαστε για σένα», εμφανίζεται να λέει ο Μαλάνγκα, ο οποίος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ηγείται μιας «λαϊκής πλατφόρμας που ενώνει την κογκολέζικη διασπορά σε όλο τον κόσμο εναντίον της δικτατορίας που κυβερνά τη χώρα».

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται στελέχη της CIA σε «ειδικές» αποστολές στην Έγχρωμη Επανάσταση στην Γεωργία αλλά και στο Κονγκό.

Ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Scott Ritter σε συνέντευξή του το Σάββατο 4 Μάιου 2024, δήλωσε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ σχεδιάζει να οργανώσει πραξικόπημα στη Γεωργία.

«Η αναταραχή στη Γεωργία θα συνεχίσει να κλιμακώνεται. Η βία θα συνεχιστεί το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Η ιδέα είναι να οδηγηθεί το φιλορωσικό κυβερνών κόμμα, Γεωργιανό Όνειρο, σε κατάρρευση, έτσι ώστε κατά τις εκλογές του Οκτωβρίου οι προβοκάτορες της CIA να κερδίσουν την πλειοψηφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα παρακολουθούμε κυριολεκτικά σε εξέλιξη το πραξικόπημα που προσπαθεί να πραγματοποιήσει η CIA», επισήμανε ο ειδικός.