Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση οκτώ Ισραηλινών ομήρων η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο με την Μια Σεμ, στο οποίο ακούγεται να λέει στα αγγλικά ότι οι απαγωγείς της φέρθηκαν ευγενικά και της έδιναν καλό φαγητό.

Η μαρτυρία αυτή βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ισραήλ με βάση την οποία η Χαμάς έχει φερθεί βάναυσα στους ομήρους και οι μαχητές της κατηγορούνται ακόμα και για βιασμούς γυναικών.

Οι οκτώ Ισραηλινοί απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς την Πέμπτη, 55 ημέρες αφότου απήχθησαν στη Γάζα κατά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους Ισραηλινούς ομήρους βρίσκονταν και δύο γυναίκες, τις οποίες η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό νωρίτερα από τους υπόλοιπους έξι.

Οι δύο Ισραηλινοί όμηροι, η 40χρονη Αμιτ Σουσάνα και η 21χρονη Μία Σεμ, που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς την Πέμπτη βρίσκονται τώρα σε ισραηλινά νοσοκομεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Η οργάνωση δημοσίευσε επίσης βίντεο από τη στιγμή που άλλοι τέσσερις όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Η 21χρονη Μία Σεμ, η οποία ήταν η πρώτη από τους περίπου 240 ομήρους που εμφανίστηκε, δέκα μέρες μετά την απαγωγή της, σε βίντεο της Χαμάς. Βρισκόταν σε ένα κρεβάτι και είχε τραυματιστεί στο χέρι.

Το βίντεο με τη στιγμή της επανένωσης με την μητέρα και τον αδερφό της συγκλονίζει.

Οι όμηροι απελευθερώθηκαν την Πέμπτη από διαφορετικά μέρη και σε διαφορετικές ώρες, επειδή κρατήθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες στη Γάζα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Στη συνέχεια η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό ακόμα 6 ομήρους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων στο Ισραήλ που έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ομήρων πρόκειται για τους ενήλικες Σαπίρ Κοέν (29), Σάνι Γκόρεν (29), Νίλι Μαργκαλίτ (41), Ιλιάνα Γκριτσέφσκι (30), Μπιλάλ Αλζιαντάνα (18) και την ανήλικη αδελφή του Αΐσα Αλζιαντάνα (17).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στους συνολικά 8 ομήρους που απελευθερώθηκαν την Πέμπτη, τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα (Μεξικό, Ρωσία και Ουρουγουάη), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.