ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στην Ισπανία ο Β.Ζελένσκι: Προς υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας με τον Π.Σάντσεθ

Η Ουκρανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη διμερών συμφωνιών ασφαλείας με άλλες επτά χώρες

Στην Ισπανία ο Β.Ζελένσκι: Προς υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας με τον Π.Σάντσεθ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προγραμματίζει να ταξιδέψει στην Ισπανία τις επόμενες ημέρες για να υπογράψει μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση της χώρας.

Πάνω από 30 χώρες έχουν ενταχθεί στην Κοινή Δήλωση Υποστήριξης της Ουκρανίας από την Ομάδα των Επτά (G7). Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Καναδάς, Ολλανδία, Φινλανδία και Λετονία έχουν ήδη συνάψει διμερείς συμφωνίες με το Κίεβο.

Η Ουκρανία διαπραγματεύεται διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με άλλες επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να υπογράψει τη συμφωνία με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, όπως αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

Οι δύο χώρες ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για τη διμερή συμφωνία ασφαλείας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε επισκεφθεί την Ισπανία τον Οκτώβριο του 2023 για να παραστεί στην τρίτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα.

Τα μέλη της G7 παρουσίασαν το σχέδιό τους για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις ασφαλείας για την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις αρχές Ιουλίου του προηγούμενου έτους.

Με βάση αυτό το σχέδιο, μεμονωμένες χώρες θα προσφέρουν διμερή υποστήριξη για να βοηθήσουν το Κίεβο να αντιμετωπίσει την τρέχουσα ρωσική εισβολή και να αποτρέψουν οποιαδήποτε μελλοντική επιθετικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εγγυήσεις ασφαλείας θα περιλαμβάνουν σαφείς και μακροχρόνιες δεσμεύσεις που θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα. Οι εγγυήσεις θα καλύπτουν επίσης κυρώσεις, οικονομική βοήθεια και μεταπολεμική ανοικοδόμηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.